Dün toprağa verilen Şehidimiz Muttalip Soylu’nun ardından Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Ömer Demir bir basın açıklaması yapı.
Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir açıklamasında; "Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'nde Türk Milleti'nin şerefini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin namusunu, onurunu koruma ve savunma görevini devralan kahraman askerlerimize, kanı bozuk kandan beslenen terör örgütü tarafından yapılan hain ve kalleş saldırıda iki askerimiz şehit olmuştur.
 Kahraman askerlerimizden bir tanesi Niğde Çamardı İlçemizin Bereket Mahallesi'nde ikamet eden Suat ve Zeliha çiftinin oğlu 1995 doğumlu Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ‘dur. Yine anaların yüreği yanıyor, her zaman olduğu gibi "Oğlunuz şehit oldu" diye gariplerin kapısı çalınıyor. Bizim yüreğimiz her defasında böyle yanacak mı? Ağlamasın analar, böyle çalmasın kapılar.
Olay, ülkemiz için büyük bir acıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesini kabullenemeyen hainler, kendilerince ülkemizde bir şeylere sahip olmaya çalışmaktadırlar. Binlerce yıllık tarihimizde gördük ki Türk’ün düşmanı bitmemektedir. Biz nerede bir vatan kurup, yaşadığımız bölgede söz sahibi olduysak, namert düşmanlar başımıza üşüşmüştür. Bugün de bir şey değişmemiştir.
Anadolu’nun Türk vatanı olması yüzyıllardır birilerinin gözüne batmaktadır. Lakin şunu bilmeleri gerekmektedir ki PKK gibi bir köpek sürüsünün bu ülkeden bir karış toprak bile koparması mümkün değildir. Biz inanıyoruz ki kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik bu terör saldırıları, dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaktır. Halkımızın feraseti oynanan bütün oyunları boşa çıkartacaktır. Provokatörlerin karşı karşıya getirmeye çalıştığı gençlerimizi bu hain fitneye karşı duyarlı olmaları konusunda uyarmak hepimizin vazifesi olmalı. Bu vatanın teminatı olan gençlerimiz şunu asla unutmamalıdır; bu topraklarda kardeş kavgası ve karmaşa çıkarmak isteyenler asla bizden değildir.
Doğu bölgelerimizi ülkemizden koparmak için İsrail ve Amerika, devletlerin girişimleri her daim devam edecektir. Ancak doğu İllerimizde yaşayan halkımız şunu iyi bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletinden koptukları gün İsrail devletinin kölesi olacağını hiçbir zaman unutmamalı, PKK ile doğuda yaşayan halkın daha çok mücadele etmesi gerekmektedir.   Doğuda yaşayan halk için devlet yapılması gerekenin en iyisini bu güne kadar yapmıştır, Halkımıza zarar gelmemesi için devlet bu güne kadar fedakârca davranmış olup, artık bundan sonrada devlet olarak gücünü gösterme zamanı gelmiştir. Biz bir bütünüz bizi bölmek ve parçalamak isteyen hainler her zaman hak ettikleri cezayı bulacaklardır.
 Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli Soylu ailemize metanet, yüce milletimize sabırlar diliyorum" dedi. 
Editör: TE Bilişim