Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir basın açıklaması yaptı

 

Ömer Demir açıklamasında ; “Derneğimiz 2000 yılında kurulmuş olup, Dernek Yönetimimizin anlayışı siyasetten uzak olmak ve sadece vatan uğrundan gözünü kırpmadan şehit olan kahramanlarımızın geride kalan ailelerine maddi ve manevi yardımcı olmaktır. Yönetim olarak bu güne kadar şehit ailelerimizin her konuda yanlarında olduk  ve olmaya devam edeceğiz.

 İl, İlçe, köy ve kasabalarda ikametgah eden hiçbir şehit ailelerimiz sorun yaşamamıştır, ve yaşamasına müsaade etmedik. Derneğimize üye olan olmayan ve ihtiyaç sahibi olan  tüm ailelerimizin isim listesi her yıl derneğimiz tarafından düzenli olarak  hazırlanıp, Niğde Valiliği aracılığı ile  Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gönderilmektedir. Bu ailelerimizin ihtiyacına göre sobalı evlerde oturanlara kömür, doğalgazlı evlerde oturanlara doğalgaz yardımı nakdi olarak yapılmaktadır. İlçelerde ise bu güne kadar ihtiyacı olan ailelerimizden hiçbiri ben yardım alamadım dememiştir. Niğde Valimiz, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız ile Emniyet Müdürümüz tarafından şehit ailelerimiz evlerinde ziyaret edilerek, ailelerimiz hakkında gerekli bilgiye sahiptirler.  Ayrıca Niğde Valiliği tarafından kasaba ve köylerde ikamet bazı Şehit ailelerimizin evlerinde büyük onarımlar yapılmıştır. İlimizde tüm şehitlerimizin adını yaşatmak için Niğde Valiliğimiz ve Niğde Beledeye Başkanlığımız tarafından okullara, Sağlık Ocaklarına, cadde ve sokaklara şehitlerimizin isimleri verilmiştir.

 Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Başkanı, Başbakanı Valisi Belediye Başkanı şehit ailelerine saygı gösterirken, birileri anlaşılan bunu görmezden gelmektedir. İlçelerde Kaymakamlarımız tarafından şehit ailesine sen devletten maaş alıyorsun senin ihtiyacın yok denildiği sözleri yerel basında gündeme gelmektedir. Biz dernek yönetimi olarak bu güne kadar hiçbir kaymakamımızın böyle bir sözü ile karşılaşmadık. Ayrıca 6353 Sayılı yasa her şehit ailesine her gaziye maddi ve manevi durumuna bakılmaksızın yardım yapılacaktır demiyor. Yasadaki ibare Her türlü afetten zarar görenler ve şehit yakınları ile gaziler ise, Fon Kurulu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenecek kriter ve süreler çerçevesinde bu Kanun ile sağlanacak haklardan yararlandırılır demektedir. Biz dernek yönetimi olarak basında çıkan yalan yanlış haberlerden rahatsız olmaktayız. Eğer gerçekten şehit ailesine ve gazi’ye hizmet etmek için yola çıktıysak bunu basınla değil dernek yönetimizle çözmeliydiniz. Şehit ailesinin onuru gazinin şerefini zedelememeliyiz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz isimlerinin olur olmaz yerlerde kullanılması için değil üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız toprağımız uğruna bayrağımız dinimiz uğruna şehit ve gazi olmuşlardır. Eğer şehit ailelerinin ihtiyacı varsa bunu çözmek hem derneğimizin hemde mülki idare amirlerimizin en kutsal görevidir. Eğer ilçelerimizde yaşayan ailelerimizden ihtiyacı olanlar varda ihtiyaçları  karşılanmıyorsa biz dernek yönetimi olarak bunu hem Sayın valimize hemde gerekli makamlara bildiririz. Hiç kimse kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin isimlerini kişisel çıkarları için kullanmasın. Biz Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu vatan için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızın ailelerinin kanunlar çerçevesinde haklı oldukları her konuda her zaman yanlarındayız.” dedi. 


Editör: TE Bilişim