Eğitim Fakültesi içerisinde düzenlenen serginin açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersi sorumlu hocası Öğr. Gör. Kemal Mert bir konuşma yaparak hazırlanan materyallerin ilkokullardaki bütün derslerde öğrencilere kazandırılacak hedef davranışların kalıcı ve izli olması amacıyla üretildiğini ifade etti.

Öğretimde görsel ve işitsel araçlar kullanıldığında öğrenmelerin hem daha çabuk gerçekleştiğini hem de daha kalıcı olduğunu söyleyen Mert, “Öğrenme güçlükleri olan öğrencilerin daha kolay öğrenmesinde, öğrenilenlerin daha uzun süre hafızada tutulmasında ve hatırlamanın daha çabuk olmasında öğretim materyallerinin çok büyük bir önemi vardır. Bu materyaller öğretim hedeflerinin gerçekleştirilmesinde, çocukların hayata kazandırılmasında, öğretimdeki sıkıcılığın giderilmesinde ve eğlenerek öğrenmenin gerçekleştirilmesinde vazgeçilmezdir. Çocuğun hayatında gerekli olan temel bilgi, duygu ve becerilerinin kazandırılmasında yaparak, yaşayarak öğrenmeyi sağlamada, bilgilerin bir düzen ve estetik şekilde verilmesinde, az zamanda daha çok bilginin kazanılmasında öğretim materyallerinin büyük önemi vardır” dedi.

Hazırlanan materyallerin Niğde’deki çeşitli okullara gönderildiğini ifade eden Mert “Biz sadece öğretmen adaylarımızla materyalleri üretmekle kalmıyoruz. Aynı zamanda Niğde genelinde okullarımıza ücretsiz olarak bu materyalleri dağıtarak eğitim kalitesinin artmasında ve üniversite-çevre işbirliğini sağlamada da katkılar sunuyoruz. Eğitim uygulamalarındaki değişiklikleri anında ürettiğimiz materyallere yansıtarak eğitim olgularının güncellenmesine ve eğitim faaliyetlerine farklı bakış açıları getiriyoruz. Gelecek kuşakların yetişmesinde eğitime ve Niğde’mize katkıda bulunabilmek en büyük amacımızdır” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat ise yaptığı konuşmada , “Alet işler el övünür” atasözünden yola çıkarak eğitim öğretimin yalnızca dört duvar arasında konuşmaktan ibaret olmadığını bilgi aktarımında görsel malzemenin yerinin diğerlerinden çok üstün olduğunu ifade etti.  

Açılışta son konuşmayı Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne yaptı. Öğretmen adayı öğrencilere seslenen Başsavcı Tekne, “Ailelerin, memleket sevdalılarının sizlerden beklentileri var bu beklentileri karşılayacağınızı ümit ediyorum. Temasın bilgi birikimine en büyük katkıyı sağlayacağı düşüncesiyle emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilerek üretilen materyaller hakkında bilgiler alındı.

Editör: TE Bilişim