Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat son zamanlarda artan terör olayları ve içerisine girdiğimiz Ramazan ayı hakkında bir basın açıklaması yaptı.
 
         Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat son zamanlarda giderek artan terör olayları ve içerisine girmiş olduğumuz on bir ayın sultanı Ramazan ayı hakkında bir basın açıklaması yaptı. Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Bulat açıklamasında terör olaylarını gerçekleştirenlerin hainler güruhu olduğunu belirterek “Mübarek Ramazan ayı’nda Allah’ın izni ve İmanımız sayesinde dik duruşumuzu her zaman koruyacağız.”dedi.
 
         Bulat açıklamasında ayrıca “Allah’ın lütfüyle bu yıl ki Ramazan ayına da kavuşmuş bulunuyoruz. Sağlık ve huzur içinde bizleri bu seneki Ramazana kavuşturduğu için Yüce Mevla’ya sonsuz şükürler olsun.
 
Ramazan ayı da diğer aylar gibi kameri aylardan biridir. Fakat Allah ve Resulullah bu ayı yücelttikleri için onbir ayın sultanı olmuştur. Ramazana gösterilen saygı, bizi sürekli saygılı, nezaketli ve hoşgörülü olmaya hazırlamakta ve alıştırmaktadır. Oruç tutmak veya tutmamak kişisel bir tercih. Hatta buna kimsenin müdahil olmaması gereken Allah ile kul arasında olması da gerektiğine inanılan bir ibadet kuşkusuz. Herkesin bir diğerinin inancına ibadetine saygı göstermek zorunda olduğu muhakkaktır. Ancak son birkaç yıldır çevremizde oruç tutmayanların, oruç tutanları rahatsız edici bir saygısızlık içinde yiyip içtiklerini gözlemliyoruz. Eskiden nispeten daha kapalı mekanlarda ve yerlerde yapılan icraat neredeyse gözümüzün içine sokar gibi yapılmaya başlandı. Bu büyük hoşgörü sahibi insanlarımızın sabrını zorlamaktadır. Bizim ecdadımızdan veya büyüklerimizden öğrendiğimize göre Ramazan da oruç tutmayan veya tutamayanlar için açık mekanlar bu noktada son derece hassas davranırlarmış.İnsanın bir nefsi vardır. Burada kimseye bir şey demiyoruz ama inancımızdan dolayı yaptığımız bir ibadete de saygı ve hoşgörü istiyoruz. Hoşgörü kavramı İslam dininin temel kaidelerinden birini oluşturur. Ayrıca Türk milletimizin kültür ve milli değerlerinde de saygı ve hoşgörü ön plandadır.
 
Son zamanlarda artan terör olayları dolayısı ile milletimiz bir karamsarlık içerisine girmiş, geleceğe korku ile bakar olmuştur. Her gün bir şehit haberi yüreklerimizi dağlamaktadır.
 
Her bulunduğumuz ortamda, her gittiğimiz yerde hainlerin yaptıklarını duymak artık bize elem verici bir azap vermektedir. Yüreğimizden çıkan feryatlar arşa ulaşmış ama ne yazık ki kulakları ve kalpleri mühürlenmiş olan hükümet yetkililerine ulaşmamıştır.
 
Suskunluğumuz bozkurt asaletinden gelmektedir. Her nasıl ki bir bozkurt avına sessizce yaklaşırsa sessiz duruşumuzu da buna yormak gerekmektedir. En kısa zamanda Bozkurtların pençesi hainlerin ensesinde olacaktır. Bunu kimse unutmamalıdır.
 
Yapılan hayâsızca saldırılara, tahriklere, hainliklere rağmen sabırla ibadetlerini yerine getiren din kardeşlerimizin dualarının ve ibadetlerinin Cenabı Allah tarafından şimdiden kabul olmasını diliyorum. Şehitlerimize Allah katından rahmet, gazilerimize bir an önce şifa diliyorum. Yürekleri her gün biraz daha dağlanan şehit analarımıza, şehit ailelerimize ve gazi Türk Milletine başsağlığı diliyorum.”dedi.



Editör: TE Bilişim