Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Niğde’de yaşayan kimsesiz çocukların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Polisevinde sokakta yaşamını sürdürmek zorunda kalan çocuklar ve fakir aile çocuklarıyla bir yemekte buluştu. Yemeğe Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Müdür Yardımcısı İsmail Koca, Niğde Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı Yahya Yılmaz ile başkan yardımcısı Şükrü Soyer ve derneğin kurucu üyeleri katıldı.
 
Yemekte sokak çocuklarından kendilerine sahip çıkılması mesajı çıkarken, düzenli bir hayat kurmak istediklerini belirten gençler dertlerini anlatan ve bize sahip çıkmaya çalışan İl Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğine teşekkür ettiler.
 
Verilen yemeğin ardından Niköder Başkanı Yahya Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: “Niköder olarak köy ve kasabalarda eğitime katkı yapabilmek adına maddi imkânları yetersiz zeki öğrencilerimize rehber öğretmen eşliğinde çalışma fırsatı sunan ve her yaşta çocuklarımıza okuma hizmeti verecek okuma salonları açılmasına yardımcı oluyoruz. Ülkemizin tarihini kültürünü tanımak ve tanıtmak için yakın uzak fark etmeksizin geziler tertip ederek köy ve kasabalarda yaşayan insanlarımızın ufkunu açmak için geziler düzenliyoruz. Bunlardan arasında Hatay, Mersin, Çanakkale, Şanlıurfa, Kayseri, Konya gezileri ile çiftçilerimizi ilgilendiren tarım fuarları gezileri bulunmaktadır. Tüm bunların yanında kasabalarımızda ve köylerimizde belediye başkanları, muhtarlar ve öğretmenlerimizle iş birliği yaparak fidan dikme ve toplu sünnet yapma projelerimiz var. Bugünse burada asıl konumuz olan kimsesiz yardıma ihtiyacı olan çocuklarımızın sorunlarına dikkat çekmek istedik. Bu sorunlara çözümler üreterek çocuklarımızın topluma yararlı bireyler olarak kabiliyetleri ve yetenekleri doğrultusunda eğitimleri için İl Emniyet Müdürlüğümüzün çalışma ve faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Biz de Niköder olarak bu çalışmalara “kimsesizlerin kimsesi vardır” diyerek destek veriyoruz ” dedi.
 
Belediye Başkanı Faruk akdoğan “ Niğde Emniyet Müdürlüğünün başlatmış olduğu “bu çocuklar bizim çocuklarımız” iyi şartlarda yetiştirme projesi bu projeyi desteklememek mümkün değil. Projeye sahip çıkmak hem belediye olarak hem insan olarak vazifemizdir. Niköder’in de bu projenin yanında olduklarını belirten duyarlılıklarından dolayı ve bizi şu anda buraya topladıkları içinde teşekkür ederim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız siyahıyla beyazıyla suçlusuyla suçsuzuyla kim olursa olsun bu çocuklar gerçekten bizim çocuklarımızdır. Bu insanların hepsi bizim aramızda yetişiyor yani bizler yetiştiriyoruz belki onların yerinde bizler olabilirdik o yüzden bu çocuklara sahip çıkılması gerekiyor. Bir ağaçtan yaprak düşerken nereye gideceği belli değil onun yönünü rüzgâr belirler o yüzden çocuklarımızın eğitimine varana kadar ilgilenmemiz ve yön vermemiz gerekiyor. Bu projeyi yerel yönetim olarak bizim yapmamız gerekiyordu fakat müdürümüz yerel yönetimin üzerinden alarak kendisi üstlenmiştir, Bu yüzden Müdürümüzün bize kolaylık sağladığını bildiğimiz için yerel yönetim olarak bizden bir isteği var ise yerine getirmek ile yükümlüyüz. Niğde Belediyesi olarak herkese kapımızın açık olduğunu burada tekrar belirtiyorum.”dedi.
 
Belediye başkanının konuşmasının ardından Hüseyin isimli çocuk “Sevdiğim kız bana abi deyince” şarkısını seslendirerek polisin kendilerine kucak açmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Hüseyin ardından "Biz sokaklardan kurtulmak ve bize kucak açılmasını istiyoruz. Bizleri bugün bir araya getiren ve yemek veren Niğde köyleri ve yardımlaşma derneğine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim