53. Bölge Niğde Eczacılar Odası seçime gitti, mevcut başkan Nihat Öztürk yeniden başkan seçildi. Eczacılar Odası Olağan Genel Kurul önceki gün Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. 53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, yapılan seçimli Genel Kurulla güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Eczacılar arasında yönetici ve yönetilen gibi bir amacın olmadığını, herkesi yönetici kabul ettiklerini, herkesin fikrine ve görüşlerine önem verdiklerini söyleyen Öztürk, “Beni yeniden bu görevi vermelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
DÖRT AYRI TEMSİLCİLİK KURDUK
 
         Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan seçimde bir konuşma yapan, 53. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, “Dört adet temsilcilik kurduk. Eczanesi olmayan yerleşim yerlerine yerinde ilaç teminine başladık ve şu anda il genelinde 61 bin kişiye hizmet götürüyoruz. Yönetim olarak arkadaşlarımıza düzenli adil bir hizmet sunmaya çalıştık. Maliye muhasebeden her ay düzenli olarak arzu eden arkadaşlarımızın ödemelerini takip ettik. Nöbetlerimizi de düzenli takip edilebilecek ve halkımızın da en iyi duyabileceği şekilde düzenledik. İnternet sitemizi kurduk. E-posta ve telefon mesajları ile hızlı bir iletişim sağladık. Protokollerin 3.7 maddesi ile tanımlanan ve uygun kurumların reçete dağıtımının düzenli takibini sağladık. Şu anda bu madde ile ilgili olarak geçici bir boşluk vardır. Ancak, TEB ile SGK arasında çok kısa zamanda netleşecek yeni bir madde üzerinde çalışıldığından bu konuda şimdilik bir değişiklik yapılmaması gerektiği kanaatindeyiz. İlimizde yeni bir depo açılması için bir grup deposu ile görüşmeler yaptık. Nispeten de olumlu sonuç aldık. Sadece zamanının bilinmediğini ancak bu yönde bir düşüncenin ortaya çıktığını bizlere iletmişlerdir” diye konuştu.
      
 Öztürk, “Eczacı kooperatifleri ile görüşmeler yapıyoruz. Yakın bir zamanda da bir görüşme toplantısı yapılması için gerekli ortamı sağlayacağımıza dair bir mutabakatımızın olduğunu bildirmek istiyorum. Sonuç olarak her ne olursa olsun biz eczacıların bu dönemde varlığını koruyabilmesi ve mesleği geleceğe taşıyabilmesinin iki önemli unsuru bulunmaktadır ki bunlar; değişimlere uyum sağlayacak yapıyı hazırlamak ve bizlere uygun hale dönüştürmesi gereken meslek örgütlerine sahip çıkmak birlikteliğe daha fazla önem vermekten geçmektedir” dedi.
 
İLAÇ BULAMADIĞI İÇİN ÖLEN ANNELER
 
 
           Başkan Öztürk,  dünya gündemi ile ilgili yaptığı konuşmada ise “Dünyada haritaların değiştiği, reform taleplerinin her türlü silahla susturulmaya çalışıldığı, binlerce insanın sadece demokratik talepleri nedeniyle öldürüldüğü, arkasında petrol hesabı olan, insan hayatını hiçe sayarak güya demokratik mücadele yapan insanları desteklediği ama Afrika’daki açlıktan hayatını kaybeden bebekleri, ilaç bulamadığı için ölen anneleri görmeyen, Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren vatandaşlarımızı canice öldüren zalim, çirkef ve çirkin hesabı olan yabancı devlet ve devlet adamlarının dünyada fazlasıyla  etkin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğimizin bozulması için iç ve dış düşmanlarımızın da ellerinden gelen her türlü eylemi gerçekleştirdikleri de bir gerçektir” diye konuştu. Yeni Yıldız Gazetesi / NİĞDE
 
 
Editör: TE Bilişim