Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) gelir ve istihdam çalışma grubu ikinci toplantısı yapıldı.


Niğde Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selen Doğan’ın koordinatörlüğünde, Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Biriminden Dr. Mehmet Özenç’in katılımıyla gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Çalışma Grubu tarafından toplanan veriler ışığında ilin mevcut durumunun analizi yapıldı, ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli verilerin toplanması kararlaştırıldı.


Çalışma Grubuna bir sonraki adımın (GZFT Analizi-İlin Güçlü ve Zayıf yönleri ile Fırsat ve Tehditlerinin ortaya konduğu analiz) hazırlıklarına ilişkin bilgi verildi, ön hazırlık yapmaları istendi ayrıca taslak içeriğine ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.


Toplantıda, ilin gelir ve istihdam açısından sorunları ile Niğde’ye gelen çalışanların ilden hemen ayrılmalarının sebepleri ve çözüm önerileri görüşüldü.


İstihdam noktasında ortaya çıkan problemlerin tespiti ve çözüm yolları için işçi ve işverenlerle ayrı ayrı görüşülerek bir yol takip edilmesi gerektiği, eğitimin her iki taraf için de önemli bir unsur olduğu, gerek işçilere, gerekse de işverenlere eğitim vermenin gerekliliği, insanların üretim konusunda bilinçlendirilmeleri bunun yanında üretmeye cesaretlendirilmelerinin de son derece önemli olduğuna dikkat çekildi. Toplantı, bir sonraki toplantıda ele alınacak konular ile toplanması gereken veriler hakkında yapılan bilgilendirmeyle sona erdi.



Editör: TE Bilişim