Niğde Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’in yaptığı ortak açıklama da Türkiye’de patatesle ilgili ilk ve tek konu araştırma enstitüsü olan Patates Araştırma Enstitüsü müdürlüğünün ARGE binası, laboratuvarları ve soğuk hava deposundan oluşan kompleksin yapım aşamasında sona yaklaşıldığını belirterek bu yıl içerisinde açılışının yapılacağını söylediler.

Ak Parti milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’in yaptığı ortak açıklamada şunu dediler; “Ülkemizde patates konusunda kamuda en kapsamlı AR-GE merkezi, modern laboratuvarlar ve soğuk hava deposu yapımına Patates Araştırma Enstitüsü Modernizasyonu Projesi kapsamında Niğde’de başlanmıştı. Niğde’ye yapılacak olan bu AR-GE merkezi ve Laboratuvar kompleksi patateste şimdiye kadar yapılan kapsamlı ve modern kamu yatırımıdır. Sadece patatesle ilgili kurulacak bu komplekste birçok araştırmacının görev yapacağı AR-GE merkezi ve yine modern laboratuvarların olmasının yanında ilerde patates ithalat ve ihracatın da kullanmak üzere zirai karantina laboratuvarlarının da hazırlığı yapılmış vaziyettedir. 

Milletvekillerinin yaptığı ortak açıklamada; “ Yeni yapılan enstitü binası Isıtma, soğutma sistemleri, yangın söndürme sistemleri ve modern laboratuvar sistemleriyle Niğde’nin en modern ve teknik akıllı binalarından biri olma özelliğini taşımaktadır.  Yeni kompleksle birlikte enstitünün kapasitesi artırılarak, Niğde’mizdeki ve ülkemizin farklı bölgelerdeki üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu özelliklere haiz yerli ve milli çeşitlerin geliştirilmesi ve çeşit sayısının artırılması sağlanacaktır. Ayrıca İlimize kurulan bu kompleksle patateste yaşanan problemler yapılacak AR-GE çalışmaları ile birlikte çözüme kavuşması sağlanacaktır. En önemlisi de Niğde’nin bir bilim ve sanayi şehri olması yönünde atılan en önemli adımlardan birisini hayata geçirmiş olacağız. Niğde’mize kazandırılan bu merkezin ilimize ve tüm tarım sektörüne hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.
 
 
Editör: TE Bilişim