Bir çok alanda olduğu gibi şehrin büyümesine olumlu katkılar sağlayan Niğde Belediye Başkanlığı, Hıdırlık mevkiinde oluşturduğu Zahire pazarının yanına Birinci Sınıf Mezbaha yapımını sürdürüyor.

 

Zahire pazarı yanında ki alanda ise Ticaret Borsası binası yapılacak. Diğer yandan Zahire Pazarı üst kısmından geçen otoyol yanına ise Modern Hayvan Pazarı inşa edildi. Kantarından, dezenfektesine, otoparkından, alışveriş yerlerine ve mescidine kadar bütün ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanan proje inşa edilerek tamamlandı.

 

Yapılan hayvan pazarı konusunda ilgilileri bilgilendirmek amacıyla belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya, kasap esnafı, mahalle muhtarları, ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

 

Niğde’ye tam donanımlı modern bir hayvan pazarı yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Seçimlerden önce Niğde’ye 5 yıldızlı bir hayvan pazarı ve birinci sınıf bir mezbaha yapacağız diye söz vermiştik. Bu sözlerimizin gereğini yerine getirdik. Niğde’mizin hayvan pazarına ihtiyacı vardı. Adı olan fakat fiiliyatta yerinde hiçbir şey olmayan hayvan pazarımız vardı. Selçuk mahallesinde adı hayvan pazarı olan alanı kaldırdık. Orayı kaldırmamızın bir diğer sebebi de yerleşim alanlarının gelecekte o bölgeye doğru ilerleyecek olmasıdır. Diğer yandan, Niğde’ye satılmak üzere getirilen hayvanların geliş istikameti genelde Gümüşler ve Çiftlik üzerinde ki köyler, Çamardı bölgesi ve ova köylerimiz. Buralardan getirilen hayvanlar sonuçta şehir içerisinden eski hayvan pazarına ulaşıyordu. Bununda önüne geçmek için Hıdırlık mevkiine yeni bir hayvan pazarı yaptık. Zahire pazarının önüne Ticaret Borsası yapılacak. Yine zahire pazarının yan tarafına Birinci Sınıf Mezbaha yapımını başlattık. Nisan veya Mayıs ayı gibi tamamlanarak Birinci Sınıf Mezbaha da hizmete açılacak. Hayvan pazarının şehrin yapısına uygun olması bakımından Hıdırlık mevkiinde otoyolun üzerine planladık. Öte yandan Zahire pazarının güney tarafında bulunan alanında kamyon garajı yapılması için çalışma başlattık” dedi.

 

Niğde’nin modern bir hayvan pazarına kavuşmasının önemine değinen kasap esnafı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler. Damızlık Birliği Başkanı Tahir Erdem ise modern bir hayvan pazarını Niğde’ye kazandırdığı için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ederek, plaket sundu.

 

Belediye Meclis Salonunda Başkan Akdoğan tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından, Hıdırlık mevkiine gidilerek yeni hayvan pazarı yerinde incelendi.

 

Hayvan Pazarının Niğde için önemine dikkat çeken Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş; “Buna benzer hayvan pazarları Türkiye’nin çoğu illerinde vardı. Modern bir hayvan pazarının Niğde’ye de yapılmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar; “Yeni Hayvan Pazarını gördük. Diğer illerde hayvan pazarlarını gördüğümüzde çok merak ediyorduk. Bizim ilimizde de böyle hayvan pazarlar olacak mı diye. Ama gördük ki diğer illerden daha moderni yapıldı. Bu çalışmaların birinci sınıf mezbaha yapımıyla da sürdüğünü öğrendik. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a bu konuda çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık; “Hayvan Pazarı yapımından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Niğde güzel bir hayvan pazarına kavuşmuş oldu. Daha önceki hayvan pazarı hijyene sahip olmayan düzensiz bir ortamda idi. Yeni hayvan pazarında hem satıcı hem alıcı daha rahat bir ortamda alışverişini yapabilecek. Diğer şehirlerden gelenlerde burada hayvanlarını rahatça sergileyebilecekler. Ticaret Borsası olarak Belediye Başkanlığına teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Ticaret Borsası olarak Niğde Belediyesinden aldığımız 6 dönüm arsa üzerine ticaret borsası binası yaptırmayı düşünüyoruz” dedi.

 

Süt Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan; “Niğde’miz için ihtiyaç olan bir hayvan pazarı idi. Son teknolojiler kullanılarak yapıldığını gördük. Niğde için hayırlı olsun. Yapımından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Damızlık Birliği Başkanı Tahir Erdem; “Senelerdir gittiğimiz illerde imrendiğimiz hayvan pazarının daha gösterişlisi ve daha kullanışlısı ilimize kazandırılmıştır. Bu konuda Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’ın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çiftçilerimiz burada daha verimli ve daha hareketli bir Pazar olmasını sağlayacaklar. Çevre illerden de tüccarlarımız geleceklerdir” dedi.

 

Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü; “Niğde Hayvan Pazarı Türkiye genelinin çok gerisinde kalmıştı. Şimdi ise çok modern bir hayvan pazarının yapıldığını gördük. Şu anda Niğde’nin çağa uygun güzel bir hayvan pazarı var. Kasaplar odası başkanlığı olarak hayvan pazarını uygun gördüm çok güzel olmuş” şeklinde konuştu.

 

Niğde Muhtarlar Dernek Başkanı Bahtiyar Yamaner; “Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan, muhtarla ile birlikte düzenlediği daha önceki toplantılarında böyle bir projesinin olduğunu söylemişti. Yerinde de gördük ki kısa bir zamanda böyle bir tesis ilimize kazandırıldı. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyorum. Gerçekten birinci sınıf bir hayvan pazarı olmuş. Daha önceleri çevre illere gittiğimizde bu işlerle uğraşan arkadaşlar Niğde’nin hayvan pazarının verimsiz ve düzensiz olduğunu söylüyorlardı. Ama artık Niğde’de modern bir hayvan pazarına kavuşmuştur. Bu pazara çevre illerden de rağbet olacağını ve Niğde ticaretine de olumlu etki yapacağını düşünüyorum” dedi.









 

Editör: TE Bilişim