Mersin’de gerçekleşen terör saldırısında şehit düşen Niğdeli Polis memuru Sedat Gezer için tören düzenlendi. Pazartesi gece saatlerinde Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesinde bulunan polisevine iki kadın terörist tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırıda iki terörist güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmişti. Saldırıda 48 yaşın 2 çocuk babası polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, bir polis ile bir sivil vatandaş ise yaralanmıştır.

Niğdeli Şehit Polis Memuru Sedat Gezer için Mersin İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Şehidimizin naaşı, mesai arkadaşları tarafından omuzlarda tören alanına getirildi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, milletvekilleri, meslektaşları, il protokolü, askeri personel ile ailesi ve yakınları katıldı. İçişleri Bakanı şehidin yakınlarına taziyelerini ileterek, şehit polis memuru Sedat Gezer’in büyük bir kahramanlık yaptığını söyledi.

Şehit Sedat Gezer'in büyük bir kahramanlığın altına imza attığını dile getiren Soylu, şöyle devam etti: "Normal sivil kıyafetleriyle, alçakça arkasındaki bombalarla ve silahlarla sanki oradaki polisevine kalmaya geliyormuş izlenimiyle sinsice, haince, kalleşçe sıkışan bir terör örgütünün, artık hiçbir yerde esamesi okunmayan bir terör örgütünün yapabileceği derecede kalleşçe bir eylemle karşı karşıya kaldı. Ama kahramanlıkları şudur; cesaretleri, mesleklerine olan o büyük sahabiyetleri ve bir teröriste nasıl muamele edeceği anlayışını anında ortaya koyan kabiliyettir. Şunu bilmenizi isterim; Sedat kardeşimizin her zaman zihnimizde olacak hali şudur, o büyük bir katliamın Abdülkadir kardeşimize ve oradaki polisler ve bekçilerle beraber engellemiştir. Bir polisin yapabileceği en büyük görevi, milletin canını, malını kurtarabilmek için kendini feda etmiştir. Biz buna inanıyoruz. O kahraman, minnetle, şükranla ve saygıyla yad ediyoruz. Bilmenizi isterim ki şu anda ay yıldızlı bayrağa sarılı sevgili Sedat kardeşim, şuradaki polis arkadaşlarım, polis teşkilatı ve bütün kahraman güvenlik güçlerimiz seninle, tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Ama burada bir ayrı olay var. Sen kendi yerini, kendi kanını yerde bırakmayacak kadar cesur ve kahraman bir adamsın. Allah rahmet eylesin. Cenab-ı Allah bize de şehitlik nasip etsin, inşallah. Başımız sağ olsun."

Törenin ardından Bakan Soylu ve diğer yetkililer ile meslektaşları, şehidin cenazesini Muğdat Camisi'ne götürülmesi için omuzlarında cenaze aracına taşıdı. Şehit Polis Sedat Gezer’in naaşı Mersin İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından Mersin Muğdat Camiine getirilmiş, Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin cenazesi Akbelen Şehitliğinde toprağa verildi.

Niğde’nin İlk DOWN Kafesi Açılıyor Niğde’nin İlk DOWN Kafesi Açılıyor

Editör: TE Bilişim