İstanbul Kazlıçeşme'den yola çıkan 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna Niğde'den 2 yardım TIR'ı ve 60 araçlık konvoy ile destek verildi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, MÜSİAD ve Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan insani yardım malzemesi dualar ile gönderildi.

TIR'ın Niğde’den hareketi öncesi İHH adına açıklama yapan Osman Acar, "Bugün burada şahitlik etmek için, tanıklık etmek için, tüm zalimlere karşı olduğumuzu duyurmak ve İnsanlık hapishanesine dönen mazlum Halep halkının duyulmayan feryadını, kör ve sağır kalmış dünyaya duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkat çekmek amacıyla tıpkı Gazze'de olduğu gibi bir kara konvoyu hazırladı. 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme meydanından yola çıkan konvoy Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışında da katılımlarla yoluna devam etmektedir. Bugün de Niğde'den birçok sivil toplum kuruluşunun desteği ile yola çıkan 3 tır ve 60 araçlık konvoyumuz Pozantı ilçesinde genel konvoya katılarak Reyhanlıya doğru yol alıp suskunluğa bürünmüş insanlık vicdanına ses verecek. Coğrafyamızda alçaklığın evrensel tarihine her gün yeni sayfalar ekleniyor. Bu topraklara anlam veren her şey sadece şehirleri, bedenleri parçalanıyor. Çocuklarımıza neyi miras bıraktığımızı düşündüğümüzde insanlık ayıbı, Müslümanlık utancı daha da koyulaşacak. Yaşadıklarımız bize artık batının kurum ve kuruluşlarına umut bağlamadan İslam Coğrafyasının bütün halkları bulunduğu coğrafyalarda seslerini yükselterek zulüm kim tarafından kime yapılırsa yapılsın ırkına mezhebine dinine bakmaksızın zulme karşı onurlu bir duruş sergilemelidir. Aç açık bırakmak, tecavüz, taciz, her türlü işkence ve tecrit politikaları ve cinayet tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmektedir. Bütün bu süreçte yapılması gereken, İslam ülkelerinin yöneticilerinin birlikteliğinin tesis edilmesidir. Biz Suriyeyi kendi topraklarımızdan ayrı görmüyoruz. Allah bu coğrafyaya birlik ve beraberlik nasip etsin. Allah, bu coğrafyanın birlik ve beraberliği için ümmetin birliği için, adalet ve barış için gayret edenlere zeval vermesin. Bu bizim son feryatlarımızdır. Halep yanıyorsa biz de yanıyoruz, Halep ölüyorsa biz de ölüyoruz. Ey İslam ümmeti ayağa kalkın dirilin yürüyün ve Müslümanları kurtarın. Desteklerini esirgemeyen Niğde halkına, Niğde'deki sivil toplum kuruluşlarına gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Yola çıkan kardeşlerimize yolları açık olsun der seferin bizim üzerimize borç, zaferin ise Allah'a ait olduğunu biliriz. Allah yar ve yardımcımız olsun.’’ diye konuştu. 



 
Editör: TE Bilişim