Niğde Valiliği öncülüğünde hayırsever vatandaşlar ve kurumlar aracılığı ile toplanan yardımlar yola çıktı. Elazığ ve Malatya’da gerçekleşen deprem sonrası bölgede yaşayan mağdur vatandaşlar için 515 koli gıda malzemesi tıra yüklendi ve protokol üyelerinin katılımı ile Niğde İl Özel İdaresi binası önünden yola çıktı.

Konu ilişkin açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Niğde Valiliğimiz öncülüğünde hayırsever vatandaşlar ve kurumlar tarafından toplanan yardım kolilerini, Elazığ ve Malatya’ya yollamak üzere toplandık. Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünde, bakanlarımız, AFAD, Kızılay ve tüm kurumlarımız devletin yardım elini uzatmak adına oradalardı. Depremzedelerimizin yaralarını sardılar ve sarmaya devam ediyoruz. Diğer bir taraftan ülkemizin dört bir yanından hayırsever vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız harekete geçerek yardımlarını gönderdi. Nitekim bu yardımlara Niğde’mizde duyarsız kalmadı” dedi.

Yardım seferberliğine Niğde'nin de duyarsız kalmadığını anlatarak, belediye ve STK'lar tarafından 9 tır, yardım gönderdiğini ifade eden Vali Şimşek; “ Yardım seferberliğinde kendilerinin bir payı olsun diye Valilik öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 515 gıda paketinden oluşan yardım tırını deprem bölgesine yolcu edeceklerini ifade eden Şimşek, katkı veren herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim