Niğde’de çeşitli sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform 19 Mayıs Bayramının kutlama şeklini eleştirdi ve 19 Mayıs günü Saat Niğde’de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

 

Platform adına bir basın açıklaması yapan  Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

 

“ AKP iktidarı  Türk Ulusunun tepkisinden çekinerek açıkça  yasaklıyorum diyemediği ulusal bayramlarımızın içini  çıkardığı bir yönetmelikle adeta boşaltmış ve ulusal bilincin,bağımsızlık bilincinin birlik ve dayanışma içinde olmanın ve bu coşkuyu yaşamanın aracı olan bayramlar olmaktan çıkarıp,pasta kesme gösterilerine indirgemiştir.Bunu kabul etmiyoruz.

 

 

Bu durumu protesto etmek için CHP,İP,ADD,ÇYDD,EĞİTİM-İŞ,İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI VE EĞİTİM-SEN olarak 19 Mayıs cumartesi gün saat 13,00 te Atatürk anıtına çelenk koyup valilik önünde kitlesel, ortak basın açıklaması yapacağız.Bayramlarımızın, gurur günlerimizin elimizden alınma girişimlerine karşı tüm halkımızı yanımızda olmaya,çelenk koyma ve basın açıklamamıza  çağırıyoruz.” dedi.  

 

 

 

Editör: TE Bilişim