İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önderliğinde başlatılan 'Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası' kapsamında, Niğde Kent Merkezine yaya geçidi AB Standartlarına uygun hale getirilmeye devam ediliyor.

YENİ DÜZENLEMELER YAPIYORUZ
Okul önleri ve ışık ile trafik görevlilerinin bulunmadığı geçitlerinde yayanın üstünlüğünün vurgulandığı etkinliğe ilişkin bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Araç sürücülerinin geçmek isteyen yayalara, öncelik tanıyarak durarak yol vermeleri gerekli. Kentimizde bir çok yerde yaya geçidi var. Okulların olduğu yerlerde, trafik ışıkları ve yaya geçitleri düzenlemeleri yapıyoruz” diye konuştu.

ÖNCELİKYE YAYA GEÇECEK
Bu farkındalığı duyurmak için  bugün hem sürücülere, hem yayalara broşürler dağıtacaklarına vurgu yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Bu farkındalığı ön plana çıkarmak için böyle bir hazırlık gerektiğini düşünüyoruz. Projenin adı zaten, 'Önce hayat, önce yaya'. Önce yaya geçecek.Avrupa'da anlatılır. Yaya adımını attığı anda araçlar durur, yol verir. Mantalite felsefe bu. Öncelikle yaya geçecek. Bu bir eğitimle olacak, biraz zaman alacak" dedi.
 
Editör: TE Bilişim