Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen orman tahribatını önleme kampanyası doğrultusunda Niğde Orman Müdürlüğü, toplam beş bin fidan dağıttı.


Niğde valiliği önünde düzenlenen fidan dağıtım törenine katılan orman işletme müdürü Mehmet Özdemir, amaçlarının yılda her Niğdeliye 3 ağaç diktirmek olduğunu söyledi.

Ağaç dağıtım nedenini orman tahribatını önlemek ve bunun karşılığında da vatandaşlara ağaç sevgisini aşılamak olduğunun söyleyen Müdür Özdemir, “bu nedenle burada 5 bin adet fidan dağıtacağız. Orman işletme müdürlüğümüz 2013 yılını başarılı bir şekilde geçirmiş ve yaklaşık 20 bin dönüm alanda erozyonla mücadele ağaçlandırma çalışması  yaptık. Bu  çalışmalarımız  kapsamında bakanlık talimatlarıyla gelir getirici türler yani vatandaşlarımızın meyvesinden faydalanacağı badem ağaçlandırması yapıyoruz. Yine bu kapsamda 100 bin adet badem tohumunu araziye ektik” dedi.

Özdemir, “İşletmemizin yıllık hedefi her yıl bir milyon ağacı toprakla buluşturmaktır. 2013 yılının son günündeyiz. 2014 yılının da  ülkemize  ve Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği üzere son yıllarda yılbaşı kutlamalar çoğaldı bu kapsamda yılbaşı ağacı süslemeleri de toplumumuz tarafında benimsenmeye başlandı. Yılbaşı ağacı süsleme işini kendine meslek edinen bir takım insanlar için teşkilatımız topyekun önlem almış durumda tüm ekiplerimiz alarm halinde. Tabi ki ağaç kesmek büyük bir suçtur. Bu suç hapis cezasına kadar gidebiliyor ve orman suçu işleyenlere af da yoktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim