Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen 2 bin kişilik kapasiteye sahip çeşitli müsabaka, tören gibi büyük organizasyonların da gerçekleştirilebileceği 2 bin 100 metrekarelik sosyal tesis düzenlenen açılış programıyla hizmete sunuldu.



İnönü Mahallesi Esnaf Evler mevkiinde yapılan sosyal tesissin açılış programına Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit'in yanı sıra çok sayıda kurum yöneticisi, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kısa süre içerisinde 20 yılda yapılmayan hizmetleri yaptıklarını söyledi.


Akdoğan, Niğde'ye 5 yılda 110 Milyon Türk Lirası yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları dedi:"Niğde'mizi hemşerilerimizle hep birlikte yönetmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hemşerilerimize ne söz vermişsek bunu başardık. Başarının mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Şunu belirtmekte fayda var. Niğde'mize ne yapsak azdır. Niğde'miz her şeyin en iyisine layık. Bundan 5 yıl önce bir kasaba görüntüsünde olan Niğde'mizi 5 yılda çağ atlatacak seviyelerine getirdik. Önemli hizmetlerin altına imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Esnaf Evler Sosyal Tesisimiz çok amaçlı bir salon. Bu salonumuzda sadece düğün yapılmayacak. Gerektiğinde konferanslar, değişik müsabakalar yapılabilecek. Sosyal tesisimizin dizaynını çok amaçlı olarak yapılmasını sağladık. Sosyal tesisimizin başta İnönü Mahallemize, Niğde'mize, herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sosyal tesisimizden sadece bu mahalle değil tüm Niğde faydalanacak."

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, belediyelerin Anayasada mahalli müşterek ihtiyaçları gidermek için kurulan teşkilat olduğunu belirterek, belediyelerin temel görevinin halkın ortak ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.


Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu; "Sınırlı kamu kaynakları ihtiyaçlara göre öncelikli yapılır. Ama biz kamu yöneticileri yapılan bu yatırımların nasıl kullanılacağını, işe yarayıp yaramayacağını ortaya çıkartmak için sizlerin düşüncelerini dinleyerek hareket ederiz. Bu kalabalığın 7 den 70'e herkesin burada bulunması tesisin yapılmasının isabetli bir karar olduğunu, ihtiyaç olduğunu ve bu tesisin son derece verimli bir şekilde kullanılacağını günde belki 15 saat buradan istifade edileceğinin göstergesidir. Tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri İnönü Mahallesi Sosyal Tesisini kurdele keserek hizmete sundu. Tesis açılış programında katılımcılara ikramda bulunulurken, çocuklara da protokol üyeleri tarafından oyuncak dağıtıldı.


İnönü Mahallesi sakinleriyle program sonunda sohbet eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan belediye hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Vatandaşlar ise Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a Niğde'ye kazandırdığı tesisler için teşekkür etti.














Editör: TE Bilişim