Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında toplanan Niğde Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, ilimiz genelindeki çıkabilecek orman yangınlarına karşı alınan yeni tedbirleri görüştü.

Orman Yangınları ile Mücadele Toplantısı Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yılmaz Şimşek’in yanı sıra Vali Yardımcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Niğde Belediye Başkan vekili ve orman işletme müdürü katıldı.

Düzenlenen toplantıda orman yangınlarının önlenmesi ve risklerin en aza indirilmesi için yapılması gereken ortak çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Şimşek ; “Orman Varlığımız Ülkemizin en değerli hazinelerinden, doğal miraslardan biridir. Bütün gayretimiz gelecek nesillere daha güzel bir doğa, daha yeşil bir Niğde bırakmak için orman varlıklarımızın korunmasıdır. Bu bakımdan çalışmalarımıza şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çok sağlam bir ekip ve koordinasyon ile devam etmeliyiz.” diye konuştu.

Vali Yılmaz Şimşek, özellikle havaların ısınmasıyla yangın riskinin arttığı yaz mevsiminde, orman varlığına sahip İlimizdeki olası orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar ve koordinasyonu gerektiren konularla ilgili kurum ve kuruluş amirlerine talimatlar verdi. Toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim