Niğde Nevruz Bayramı, renkli görüntülerle kutlandı. Abdülhamit Han Ortaokulunda düzenlenen Nevruz kutlamalarında nevruz duası yapıldı, öğrenciler, "Dede Korkut Gösterisi" yaptı ve 16 Türk devletinin bayraklarıyla geçiş töreni sundu, şiirler okundu, örs üzerinde demir dövüldü. Protokol üyeler, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Abdülhamit Han Orta Okulunda düzenlenen Nevruz Bayramı Kutlamasına Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan,  İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı albay Nihat Özkök, Kurum Müdürleri, öğretmeneler ve öğrenciler katıldı.

Nevruz Bayramı kutlaması saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından  El Kuddüsi Cami imamı tarafından dua okundu. Duanın ardından öğrenciler tarafından Türk boylarının bayraklarının gösterisi yapıldı. Bayrak gösteriminden sonra ise Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç, günün anlam ve önemi belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Vali Cemil Kılıç, yaptığı açıklama da şu ifadeler yer verdi; ‘‘ Bugün Nevruz Bayramını siz değerli öğrencilerimiz ile birlikte coşkulu bire şekilde kutluyoruz. Nevruz bereketin ve baharın gelişi müjdeliyor. Bu yılda bereketli bir yıl oldu. Yağışların bol olduğu bu yılda sizlerin de derslerinde başarılı olmanızı temenni ediyor bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.’’ Dedi.

 Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, ‘‘Nevruz “Yeni Yıl” anlamına geliyor. Türk Milletinin yeni yılı, yılbaşı diyebiliriz. Bizde yeni yıla, yeni güne sizlerle birlikte giriyoruz. Sizin coşkunuzla sizin Heyecanınızla giriyoruz. İnşallah sizden aldığımız bu coşkuyla ve heyecanla bizde yeni yılı çok başarılı bir şekilde geçiririz. Nevruz aynı zamanda “Bereket” anlamına da gelmektedir. Biz bereketli bir yerdeyiz, bir okuldayız, sizlerle birlikteyiz. Şehirlerimizi, ülkemizi ve geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızla birlikteyiz. Bundan dolayı kendimi de şanslı hissediyorum. Nevruzun ilk gününün bütün dünyada barış getirmesini diliyorum. Dini, Dili ve Milleti ne olursa olsun bütün dünyada insanlar barış içinde yaşasın. Yeni yılınızı, yeni gününüzü kutluyorum.’’ diye konuştu .

Başkan Özdemir; 100 Yılın Projesinde çalışmalar devam ediyor Başkan Özdemir; 100 Yılın Projesinde çalışmalar devam ediyor

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakılarak protokol üyeleri temsili devir döverek yakılan Nevruz ateşinin üstünden atladılar. Günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim