Kadın Platformu Sözcüsü Avukat Sevil Aracı, kadına yönelik şiddete kamuoyunda tepkiler arttıkça mahkemelerde açılan ceza davalarında 'tahrik indirimi' uygulamalarının azaldığını söyledi. 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa' kapsamında, nisan ayı sonu itibariyle Adana'da 2 bin 978, İzmir'de bin 697, Kayseri'de bin 351, Konya'da bin 145, Antalya'da 507, Zonguldak'ta 482, İstanbul'da 265 ve Ankara'da 229 kadın polis korumasına alındı.


Erzincan, Burdur, Niğde, Bingöl, Çorum, Düzce, Adıyaman ve Diyarbakır'da yalnızca 1 kadın korumaya alınırken, Kastamonu, Siirt, Bolu, Bilecik ve Kars'ta başvuru bulunmadığı için hiçbir kadın korumaya alınmadı.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin uzun yıllardır sürdüğünü söyleyen Adana Kadın Platformu Sözcüsü Avukat Sevil Aracı, son süreçte şiddet olaylarının sayısında artış olduğunu öne sürdü.


Kadınlara karşı taciz, tecavüz ve şiddet vakalarının Adana'da da yaşandığını anlatan Aracı, "Aile şiddet olayları, kadınların çeşitli şekilde evlenmeye, boşanmaya ve boşanmamaya zorlanmaları gibi bir sürü şiddet vakaları oluyor. Önlemlerin yeterli olmadığını düşünüyoruz" dedi.



Editör: TE Bilişim