Niğde'de  2 metre büyüklüğündeki dev kumbara ile ihtiyaç sahibi çocuklar için kitap ve oyuncak toplanıyor. Vatandaşların yoğun ilgisini çeken kumbarada ihtiyaç sahibi çocuklar için kitap ve oyuncak toplanacak.


Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi işbirliği ile Yeni Çarşı mevkiinde caddeye kurulan oyuncak ve kitap kumbarası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.  Kumbara şeklinde tasarlanan 2 metrelik dev kumbarada, ihtiyaç sahibi çocuklar için kitap ve oyuncak toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit, Cengiz Ecemiş, Rektör Yardımcısı Metin Yıldırım, Öğretim Üyeleri ve Niğde Üniversitesi öğrencileri Vatandaşlar oluşturulan kitap bölümüne kitap oyuncak bölümüne oyuncak atarak kampanyaya destek verdiler.


Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Yıldırım; "Niğde Belediyemiz ve Niğde Üniversitemiz işbirliğiyle gerçekleştirilen böyle bir etkinlik, oyuncaktan mahrum olan, kitap okuyamayan ihtiyaç sahibi insanlara yararlı olacağını düşünüyoruz. Böyle bir etkinliği gerçekleştiren Niğde Belediyemize ve Niğde Üniversitemize teşekkür ediyoruz. Emeği geçen üniversitedeki öğretim üyelerimize ve Niğde Belediyesi personeline teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediyemiz ile birlikte Niğde Üniversitemiz ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatmış olduğumuz bir çalışma sonucunda bu kitap ve oyuncak kumbarası uygulamasını uyguladık. Burada yapmamız gereken elbette ki başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere tüm Niğdeli hemşerilerimizin ve  okumaya ilgi duyan kardeşlerimizin ve okumak isteyip de kitap bulamayan kardeşlerimize de bir destek maiyetinde bu uygulamayı hayata geçirdik. Diğer yandan da bu uygulama içerisinde çocuklarımız içinde oyuncak toplama kampanyasını birlikte başlattık. Çocuklarımızın da ilgi ve alakayla takip edeceği oyuncak alma imkanı bulamayan çocuklarımıza da destek vermiş olacağız. Evlerimizde bulunan çocuklarımıza almış olduğumuz ama, çocukların yaşının ilerlemesinden dolayı kullanılmayan oyuncakların buraya bırakılmak suretiyle ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bu oyuncakların ulaşması noktasında katkıda bulunmuş olacağız. Diğer yandan evlerimizde okumuş olduğumuz kitaplarımızı raflarda tozlanması yerine, okunacak duruma getirilmesi noktasında evlerimizde bulunan kitapları getirerek bu dolaplar içerisine atarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere iki adet kitap ve oyuncak kumbarası oluşturduk. Bu uygulamada amacımız kitapların atıl durumdan çıkartılması ve toplumumuza kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını hedefliyoruz. Diğer yandan çocuklarımızın da oyuncak mahrumiyetinden kurtarılmasını sağlayarak, evlerde oyuncakların da değerlendirilerek verimli hale getirilmesini sağlayacağız. Bu projeyi önemsiyorum. Herkes evindeki okumadığı kitabı getirerek Hz. Ali Efendimizin sözünde de söylediği gibi 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' ilkesini kendimize baz alırsak hepimiz çok hayırlı bir iş yapmış oluruz" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim