25 Kasım Kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında Niğde’de Şadırvan Parkta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü (ŞÖNİM), Niğde Belediyesi, Kızılay ve UCİM Derneği Stant açtı.

Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı

Şadırvan parkta kurulan Standa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nihat Özkök, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Standı ziyarette bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ‘‘ Bugün 25 Kasım kadına karşı şiddetle mücadele günü. Dolayısıyla bizde ilimizde farkındalık etkinliği düzenledik. Şuanda sizlerle birlikteyiz. Amacımız kadına karşı şiddet karşısında toplumsal bir farkındalık oluşturmak. Unutmayalım ki bu konu bireysel bir konu değildir. Toplumu ilgilendiren ve toplum olarak bu konu ile ilgili topyekûn hareket ettiğimizde ve duruşumuzu güçlü bir şekilde sergilediğimiz taktir de inanıyorum ki kadına karşı şiddeti en aza indirebiliriz. Kadın cinayetlerini sıfırlayabiliriz. Bugün burada ayrıca KADES uygulamamızı tanıtıyoruz. Bildiğiniz üzere KADES uygulaması cep telefonlarına indirilebilen ve açılımı Kadın Acil Destek Sistemi uygulaması olan bir aplikasyon. Bu aplikasyonu tüm kadınlarımızın gerek şiddete maruz, gerekse kalmasın tüm kadınlarımızı indirmesini istiyoruz. İndirdikleri taktir de şiddete maruz kaldıklarında veya şiddet maruz kalan birisini gördüklerinde bu aplikasyonu kullanarak kolluk kuvvetlerimizden yardım isteyebilecekler. İhbar ekiplerimize ulaşır ulaşmazsa hareket geçerek gerekeni yapacaklardır.’’ Dedi.

Kadın dostu bir belediye olmaya çalışıyoruz diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise;‘‘ Şadırvan Parkımızda Niğde Emniyet Müdürlüğümüz olsun, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz olsun, STK’larımızın desteği ile farkındalık adına bir stant açıldı. Bizlerde Belediye olarak elimizden geldiği kadar bu konuda destek oluyoruz. Artık kadına şiddet lafını bile duymak istemiyoruz. Niğde2de olsun Türkiye’de olsun bir tane bile kadına şiddeti görmek istemiyoruz. Bir bile bizim için dayanılmaz bir rakam. Bunun sıfır olması gerekiyor. Kadına karşı şiddet diye bir şeyin gündemde olması abes geliyor. İnşallah bugün bunun farkındalığı ile alakalı çalışmalar başlatıldı. Bizde kadın dostu bir belediye olmaya çalışıyoruz. Kadın merkezleri yapmaya çalışıyoruz. Her zaman kadınlarımızın her sorunlarının yanında olacağız. İnşallah bundan sonraki günlerde kadına şiddet diye duymayacağımız günler olur.’’ Diye konuştu.

Caddeden geçen kadınlara protokol üyeleri, polis, jandarma ekipleri, aile sosyal politikalarda çalışan personeller ve STK üyeleri güller ve broşürler dağıtarak vatandaşları kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirdi.

Editör: TE Bilişim