PTT Niğde Başmüdürlüğünde dağıtıcı olarak görev yapan 3 kadın, kent sokaklarını adım adım dolaşarak, postaları adreslere teslim ediyor. Sırtlarındaki 5 kilogramlık çantalarıyla kent sokaklarını gezerek posta dağıtan kadınlar, görevlerini layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Niğde’de görev yapan 3 kadın posta dağıtıcısından Figen Sevim Esin; “ Niğde’de benimle beraber 3 kadın dağıtıcı arkadaşımızla beraber kent merkezinde posta dağıtıcısı olarak görev yapıyorum. Her gün cihetimdeki evrakları temizlemeye dikkat ediyorum. Kadın olarak işimiz zor olsa da ben işimi severek yapıyorum. Vatandaşlarımıza hizmet etmek benim hoşuma gidiyor. Özellikle posta dağıtımı sırasında bizleri yanlarında gören bayanlar çok memnun oluyorlar ve korkmadan kapılarını açıyorlar. Bizleri posta dağıtımı sırasında gören bayanlar bizlere bayan dağıtıcı gördüklerinden dolayı memnun olduklarını belirtiyor.” Dedi.

8 yıldır posta dağıtımı işini yaptığını belirten evli ve 1 çocuk annesi 28 yaşındaki Figen Sevim Esin; “Kurumuzda erkek dağıtıcılar fazla ama bizim de sayımız şuanda 3 kişiyiz ama ileriki günlerde bu sayı artacaktır. Erkek odaklı iş olmasına rağmen performansa baktığımızda çok fark görülmüyor. Hatta kadınların performansının daha iyi olduğu anlaşılıyor. Postalar genelde günübirlik dağıtılması gerektiği için çok dikkatli ve titiz çalışıyoruz. Çantalarımıza sabah postaları koyduğumuzda çantamızın ağırlığı yaklaşık 5 kilogramı geçiyor ama alışınca fark etmiyorsun. Bu ağırlığı taşımak zor oluyor ama işimi sevdiğim için fark etmiyor” diye konuştu.

Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı

Editör: TE Bilişim