Niğde’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98’nci Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Niğde Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen programla anıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ak Parti Milletvekili Yavuz Ergün, Niğde Belediye başkanı Rifat Özkan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı okulun Türk Dili ve Edebiyat öğretmenin yaptığı program, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Öğrencileri Tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuması ile devam etti.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan videonun ve İstiklal Marşı’nın bestelenme sürecinin izleyicilere sunumunun yapıldığı program, Milletin İstiklali Oratoryosuyla son buldu.

Valin Yılmaz Şimşek ve Protokol üyeleri Program sonrası Niğde Kültür Merkezinde G Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından düzenlenen   “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu fotoğraf sergisi gezildi.
 
Editör: TE Bilişim