26 Şubat 1992 yılında  Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, Ermeniler tarafından  toplu şekilde vahşice Azeri soydaşlarımız katledilmişti.


Bundan tam 23 yıl önceydi... 1992 yılının 25 Şubat'ını 26 Şubat'ına bağlayan gece... Ermeni güçleri Hocalı kasabasının önce giriş çıkışını kapattı. Ardından 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'den fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azeri'yi katletti. Aynı katliamda 487 kişi de ağır yaralandı.  1275 kişi rehin alındı ve 150 kişi de kayboldu.  Yapılan incelemede cesetlerin bir çocuğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görüldü. Hunharca katledilenlerin arasında hamile kadınlar da vardı...


Bütün Dünya ve ülkemizde infial uyandıran bu Ermeni katliamının 23. Yıl dönümünde Niğde Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler tarafından düzenlenen bir konferans ile anılacak.



Azerbaycanlı Konu ile ilgili Niğde Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı Heydar Muharremov ve öğrenci arkadaşlarının düzenlediği konferansta  katliam hakkında bilgiler verileceğini, Her iki ülkenin de öğrenciler tarafından bağımsızlık marşısının okunacağını belirtti.  26 Şubat 2015 Perşembe Günü Niğde Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak etkinliğe bütün vatandaşlarımızı davet etti. 

 

Editör: TE Bilişim