10 – 16 Mayıs engelliler haftası kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafında Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ortaklaşa düzenlenen program katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sevgi Evleri'nde düzenlenen etkinlikte Vali Yılmaz Şimşek'in eşi Çiğdem Şimşek, engelli öğrencilerin yaptığı el işi ürünlerin sergisini açtı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir ülkenin engellilere verdiği değerin o ülkenin kalkınmışlık seviyesini gösterdiğini söyledi.

Türkiye Nüfusunun yüzde 12'sinin engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Koca, şunları kaydetti: "Bir ülkenin engellilere vermiş olduğu değer onun kalkınmışlık seviyesini göstermektedir. Memnuniyetle görmekteyiz ki son yıllarda hükumetimiz engelli kardeşlerimizin yaşam standardını yükseltmek için son derece önemli çalışmalar yapmaktadır. Niğde'de toplam 3 bin engelli kardeşlerimizin evde bakım hizmetlerini yapmaktayız. Bunun yanında kurumlarımızda 500 engelli kardeşimizi istihdam ediyoruz. 3 bin 500 engelli kartı sayesinde vatandaşlarımız çeşitli haklardan faydalanmaktadır. Sadece kurumlarımızda çalışan engelli kardeşlerimizin barınmaları değil bunların sosyal hayata uyumlarını sağlamak amacıyla çeşitli sosyal kültürel faaliyetler yapmaktayız."

Konuşmaların ardından öğrenciler, şiirler okuyup şarkılar söyledi, çeşitli oyunlarla eğlendi.
 
Editör: TE Bilişim