Niğde merkezde ve ilçelerde yapılan Dumansız Araç uygulamasında kapsamında yapılan denetimlerde 258 Araç ve Sürücüsü kontrol edilirken, 3 araç sürücüsüne araçta sigara içmelerinden dolayı 459 TL para cezası kesildi.

Türkiye'nin pek çok ilinde polis ekipleri harekete geçti. Yapılan uygulamada, sürücülerin sigara yasağına uyup uymadıkları denetlendi. Yapılan uygulamada araçlarda sigara içen sürücülere 153 lira ceza kesildi.

Niğde’de polis ekiplerince trafikte sigara yasağına ilişkin "dumansız araçlar" uygulaması gerçekleştirildi. Niğde merkez ve ilçelerde şehrin ve ilçelerin giriş çıkışlarında belirli noktalarda yapılan Dumansız Araç Uygulaması kapsamında 258 Araç ve Sürücüsü kontrol edildi. Yapılan kontrollerde Trafik yönünden eksiği tespit edilen 53 araç ve sürücüsüne 14 Bin 87 TL Trafik idari para cezası uygulanırken, araç içerisinde sigara kullanan 3 Sürücü’ye ise 459 TL kabahatler kanunundan ceza işlem uygulandı. Yapılan uygulamada 1 Araç İse Trafikten Men Edildi.

Güzergâhlarda kamerayla kayıt alan polis, içinde sigara içildiğini tespit ettiği araçların plakalarını uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Bu araçları durduran ekipler, sigara içen kişilere 153 TL cezai işlem uyguladı. Ekipler, şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu. Uygulamaların gün boyunca farklı bölgelerde devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim