Niğde’de köklü değişiklikler devam ediyor. Niğde Belediyesi tarafından baharın gelmesi ile başlatılan Niğde’nin her yerindeki değişim sürüyor. Nisan ayının son haftasında Niğde Belediyesi önünde başlatılan yenileme çalışmalarının diğer ayağı yeni çarşıda da başladı.


Niğde Eski Belediye Başkanı Murat Zeren tarafından Yeni Çarşıda yapılan düzenlemelerin ardından çok zaman geçmeden yeni bir düzenleme daha başladı. Halk arasında amele pazarı olarakta bilinen kısımda bulunan keçi ve su dolduran kız heykeli kaldırıldı ve yerlere döşenen taşlarda sökülmeye başlandı. Niğde Eski Belediye Başkanı Murat Zeren zamanında döşenen taşlar azımsanmayacak maliyetlerle yapılmıştı. Geçtiğimiz aylarda bu taşların üzerinden geçirilen araçlar taşları patlatmıştı. Şimdi o taşlar sökülerek yeni bir çalışma başlatılıyor.

Vatandaş nasıl bir çalışma olacağını merak ediyor

Yıkımla ilgili görüştüğümüz Niğdeliler “Burası rahmetli Başkanımız Murat Zeren tarafından yapılmıştı. Daha birkaç yıl geçti aradan niye yıkıldı anlamadık. Ne yapılacağını da bilmiyoruz. Merak ediyoruz. Ama durmadan bir yerler sökülüp yeniden yapılıyor. Verilen vergilerimiz heba oluyor” diyerek şaşkınlıklarını belirttiler.

Nisan ayı sonlarında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yeni Çarşı’da düzenleme yapacaklarını Niğde Belediyesinin resmi web sitesinden belirtmişti. Başkan Akdoğan; “Halk arasında yeni çarşı olarak bilinen caddenin yenilenerek düzenli hale getirilmesi için çalışmaların başlatıldı. Yeni Çarşı dediğimiz Şadırvan Parkımızın baştan sona kadar yenilenmesini için proje çalışması yaptık. Önümüzdeki günlerde yapım işine başlayacağız. Şu anda malzeme tedarik hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede yapılsın esnafımız fazla mağdur olmasın düşüncesindeyiz. Komple Şadırvan Parkı yenileyeceğiz” demişti.

 

Bor-Niğde yolu genişletilecek denmişti ama…

Başkan Akdoğan o zaman yaptığı açıklamada Bor yolunu genişletme çalışmalarının da Mayıs ayında başlayacağını ifade etmişti ama hala bir çalışma yok. 25 Nisan tarihli açıklamada Bor yolunun genişletilme çalışmalarının önümüzdeki ay içerisinde başlayacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde - Bor arasındaki yolun 3x2 ye çıkartılmasıyla ilgili ihaleyi alan yüklenici firma asfalt plentini kurmaya başladı. İnşallah bu yolumuzun da yapımına Mayıs ayında başlanacak" şeklinde konuşmuştu. Yolun asvalt çalışmasının Mayıs ayının son günlerini yaşadığımız bu günlerde ne zaman yapılacağı hususu merak konusu oldu. Bor Niğde arasındaki Bor-Bor TOKİ arasındaki yolun 3 şeritli olması Bor’a ayrı bir hava katarak büyük bir şehre girmiş imajı verirken Niğde’den Bor TOKİ’ye kadar olan kısım bu imajdan oldukça uzak duruyor…



Editör: TE Bilişim