Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı.

 
Haber-Fotograf: Fatma Tan & Erdal Güçer
 

Kutlama, saat 12’de Niğde İmam Hatip Meydanı’nda başladı. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Teşkilatı, Eğitim-Sen, Belediye-İş Sendikası, Niğde Halk Evleri, KESK, Şeker-İş, EMEP, Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği, Niğde Öğrenci Kolektifinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. 

 

Sloganlarla İmam Hatip Meydanına gelen yaklaşık 500 kişilik grup alanı doldurdu. 1 Mayıs Kutlamalarına katılanlar Polis noktasında tek tek aranarak meydana alındılar.

 

Kutlamaya katılan guruplar program başlamadan önce Taksim alanındaki kutlamanın yasaklanmasını protesto etmek için 2 dakika sessiz kaldılar. Daha sonra 1 Mayıs ile ilgili konuşmaları yapıldı ve davul- zurna eşliğinde halaylar çekildi. Programın sonunda mini bir konser verildi.

 

1 Mayıs’ta Türk Bayrağı Krizi

CHP tarafından açılan dev Türk bayrağı, alanı kapladığı için bir süre sonra geri toplandı. a Türk Bayrağının toplandığını gören bir Bayan Türk bayrağının açılmasını istedi. İkna etmekte zorluk çeken yetkililer eğlence zamanına kadar Türk Bayrağını tekrar açarak bayanın isteğini yerine getirdiler. Daha sonra müzik eşliğinde halaylar çekildi. Halaylara CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ta katıldı.

 

Basın Mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğan Şafak; “CHP olarak İç Anadolu’da ilk defa çiftçi mitingi düzenledik. Ezilenlerin köylünün üretenlerin yanında olduk. Köylünün zor durumda olduğunu, enerjinin verilmediğini, ürettiklerini satamadıklarını bu meydanlardan haykırdı. Biz hükümete seslendik, iç Anadolu insanı zor durumda yoğurdu bile bulamıyorlar dedik. Hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini düşünüyorum. İşçinin de köylünün de daha örgütlü bir şekilde meydanlara inmesi gerekiyor. Araziyi holdinglere, zenginlere ve yabancı firmalara bırakmamaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

1 Mayıs’ı coşku ile kutlayan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Niğde Emniyetinin aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde olaysız bir şekilde dağıldı.


Editör: TE Bilişim