Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından uygulanan Akkaraman Koyunu ve Kıl keçisi projesi kapsamında kent genelinde 153 çiftçinin yararlandığını belirten Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Şuayip Demirkol, Niğde’de 6 projemiz kapsamında 36 bin Anaç Koyun ve 6 Bin keçi desteğinde bulunuldu” dedi.

Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

Soğuğa dayanıklılığı, ağız yapıları ve fiziki özellikleriyle öne çıkan Akkaraman koyun ırkı, ıslah çalışmalarıyla Niğde'de üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Şuayip Demirkol, yaptıkları proje kapsamında 153 yetiştiriciye toplam 36 bin hayvan desteği aldıkları söyledi.

Niğde genelinde toplam 6 proje yaptıklarını söyleyen Başkan Şuayip Demirkol, ‘‘Bu projelerden 5 tanesi Akkaraman Koyunu, 1 tanesi de Kıl Keçisi projesi. Bu projede toplam 36 bin koyun desteği alarak 153 çiftçimize ulaştırdık. Bu desteklemelerde toplam 3 milyon 600 bin lira civarından para desteği aldık. İnşallah bu tür projelerimizi Niğde’de çoğaltacağız. Bu Akkaraman koyunları Niğde’nin coğrafyasına uygun olan bir ırk. Benim şuan ki sürümde bu ırktan. Merinosmuş, Sakızmış bu tür ırklar bizim burada hem doğaya uymuyor gezmiyorlar. Niğde’mizin coğrafyasına en uygun Akkaraman koyunu şuanda. Biz Niğde’de Akkaraman koyunu yetiştiriyoruz. Bu türlerinde Niğde’de verimi gayet güzel gidiyor. Bunun verimi tabi ki bakımla da alakalı oluyor. Bakımı düzenli ve güzel olursa verimi de güzel oluyor. Akkaraman projesinde gelen ırklardaki kuzularda yüzde 5 ile 6 oranında da artış söz konusu. Bunu da genele vurduğun zaman kesimde 300 ile 400 lira arasında da kuzu başında fark etmiş oluyor.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim