Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri yasa dışı avlananlara göz açtırmıyor. Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av koruma ekipleri  kaçak av yapan avcılara yönelik denetimleri devam ediyor.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, avlak alanlarda yapılan denetimlerle izinsiz avlanmaya izin vermediklerini . "Genel ve devlet avlaklarında yapılacak av koruma kontrol çalışmasında avcının, avcılık belgesi, avlanma pulu, Avlak Bilgi Sistemi’nden (AVBİS) almış olduğu avlanma rezervasyon belgesi çıktısını da yanında bulundurmak zorundadır. Avcının rezervasyon belgesi, avcılık belgesi veya avlanma izin belgesini yanında bulundurmadan avlanması halinde, bu belgeyi almaması halinde, avlaklarda izin almadan avlanma ve Komisyonunca avlanmaya yasaklanan avlaklarda avlanması durumunda idari para cezası ile cezalandırılacaktır. Bunun yanında merkez av komisyonunca belli edilen sürede avlanmasına izin verilen av hayvanları ve bu hayvanların Merkez Av Komisyonu’nda belirlenen avlanma limitlerinin aşılması durumunda, tilki kaya sansarı, yabani tavşan, ada tavşanı, yaban domuzu, çakal, kuşlardan sakarca ve yaban ördekleri, kınalı keklik, kum kekliği, karatavuk, öter ardıç, tahtalı, üveyik, çulluk, suçulluğu, kargagiller, alakarga, serçe, kaya güvercini, sakarmeke, bıldırcın, için avlamış oldukları her bir hayvan için tazminat para cezası verilecektir. Yine Merkez Av Komisyonu tarafından avlanması yasaklanan ve koruma altına alınan av ve yaban hayvanlarının avlanması halinde tazminat para cezası verilecektir” ifadelerini kullandılar.

Avcıların genel ve devlet avlağında bir gün için en fazla avlanma süreleri içinde kota verilen av hayvanı avlayabileceğini ifade eden Yetkililer“Avcı, gün içerisinde yalnızca bir avlakta avlanabilir. Konu ile ilgili tereddütler yaşanması halinde avcılarımız il şube müdürlüğümüzden bilgi alabileceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim