HABERİN VİDEOSU SAYFANIN ALTINDA...




 Niğde’de bazı parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Bayramının kutlama yasağını protesto için bir araya gelinerek  basın açıklaması yapıldı.


Haber : Selim GÖKEL
Foto Video  : Erdal GÜÇER - Fatma TAN


Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-Sen Sendikası, İnşaat Mühendisleri Odası, Eğitim-İş Sendikası, Yardım Sevenler Derneği Niğde Şube Temsilci ve üyelerinin katılımı ile ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu, bu sene resmi törenlerde çelenk koyma olmamasına rağmen partiler ve sivil toplum kuruluşları Atatürk büstüne çelenk koydular. 

 

Niğde Hükümet Meydanında Resmi Törenlerin ardından yapılan basın açıklamasını platform adına ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek okudu. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın bir konuşma yaptığı basın açıklamasına katılan kalabalık grup sık sık hükümet aleyhine slogan attı. Programda hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe hitabesi okundu. 

 

Platform adına konuşma yapan ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek’in basın açıklaması şöyle.

 

“Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalandığı, vatan topraklarının emperyalistlerce bölüşüldüğü bir dönemde, Ulu Önder  Atatürk ve arkadaşları yurdun kurtuluşuna olan inanç  ve Türk Ulusuna  duyulan güvenle kararlı ve inançlı  bir ses olarak 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıktılar. Dönemin sömürgecilikten  beslenen emperyalist ülkelerinin doğrudan veya dolaylı destekleriyle gerçekleştirilmiş olan Anadolu işgaline karşı tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele başlatarak başarıya ulaştırdılar.

   Atatürk önderliğinde Türk Ulusunun gösterdiği  başarı, mazlum milletlere emperyalistlere karşı  mücadele etme cesareti kazandırdı. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ya bağımsızlık ya ölüm” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

 

NE ABD NE AB TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!

 

Bütün devletlerin coşkuyla kutladığı ulusal günleri vardır.Bu günlerde Bağımsız olma , ulus olma, birlik olma bilinci kazanır coşkusunu yaşar insanlar. Emperyalizme karşı ilk bağımsızlık savaşını veren ve kazanan bir ulus olarak elbette bizimde ulusal bayramlarımız var. Bunlar sırasıyla 19 Mayıs “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”, 23 Nisan “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, 30 Ağustos “Zafer Bayramı”, 29 Ekim “Cumhuriyet Bayramı”.

 

19 Mayıs 1919 tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Ulusunun küllerinden yeniden  doğduğu, kurtuluş  meşalesini Samsun’da yaktığı  tarihi gündür. Bu gün, 1933 yılından beri  Türk Ulusunun gelecek güvencesi olan  Türk Gençliği tarafından, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor  Bayramı olarak kutlanmaktadır.

  

19 MAYIS ONURUMUZDUR!

 

Ancak, ne yazık ki yaşadığımız bu süreçte bayramlarımız elimizden alınmak isteniyor. Bölücüler,gericiler,2. cumhuriyetçi dönekler el ele vermişler Cumhuriyete Atatürk ait ne varsa yok etmek istiyorlar. Herkes iyi bilmelidir ki ,emperyalist dayatmalar ve  Cumhuriyet yıkıcılarının   çabaları asla başarıya   ulaşamayacaktır. Türk Ulusu bir kez daha Sevr ve Mondros’un dayatıldığı emperyalist  tuzağına düşmeyecektir.

    

Türk Ulusunun gelecek güvencesi olan  Türk Gençliği tarihsel deneyimlerle kurulan tuzağı görmekte ve süreci yakından takip etmektedir. Türk  Gençliği  yurdunu,  ulusal bütünlüğünü, Cumhuriyetini, demokrasisini, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak için üzerine düşen görevleri her koşulda yerine getirecektir. Türk Gençliği mücadele gücünü damarlarındaki asil kandan almaktadır.

GENÇLİĞE HİTABE ATAMIZIN MİRASI!

     Siyasi iktidar, son çıkardığı yönetmelikle, milletimizi bir arada tutan çok önemli bir harcı kökünden dinamitlemektedir. Ulusal Bayramların kutlanması ile ilgili bu son gelişmeler bir süredir giderek hız kazanan iktidarın gizli ajandasında saptadığı hedefler doğrultusunda olduğu yadsınamaz gerçeğin göstergeleridir.

Cumhuriyetimizin kurucularına, kurumlarına karşı artık sinsi değil pervasız ve açıkça yapılan saldırılar tahammül sınırlarını aşmıştır.Yaşanan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan Türk Devrimine karşı” karşı devrim” yapılmasıdır. Kamuoyunda tartıştırılan  yeni anayasa ile  Türk Ulusu tanımının ve üniter, laik yapımızın değiştirilmesi,başkanlık sistemi adı altında yeniden monarşiye sürüklenmesi ve ülkemizin eyaletlere bölünmesiyle de Karşı devrim tamamlanmak istenmektedir.

      Siyasi iktidar, son çıkardığı yönetmelikle, milletimizi bir arada tutan çok önemli bir harcı kökünden dinamitlemektedir.

 AKP ŞAŞIRMA BAYRAMLARA DOKUNMA!

    Bu uygulamalarla ancak Ulusal bilinçten yoksun insanlar topluluğu meydana getirilebilir. Ulus olamayanların sonu ise çözülmedir, ayrışmadır!

Ulusal birliği sağlayan bu bayramların törenlerini kaldırmak, keyfe bırakmak, ulusun değerleriyle oynamaktır ve kendi varlığını inkar etmek demektir.

 

    Türk Ulusu AKP iktidarı eliyle ulusal ve resmî bayramların kaldırılmasına yönelik  çabaların amacını elbette anlayacak ve görecektir.

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı pasta kesme etkinliği ile eşdeğer gören anlayış Türk Ulusunun varlık nedenleriyle alay etmektedir.

Bir kez daha bilinmelidir ki, Türk Gençliği, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı  tarihine ve önemine yaraşır biçimde kutlamaya devam edecektir.                       

ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREV BAŞINDA!

Bayrağımızın altında bir ve bütün olarak yaşamaya, cumhuriyetimizin temel değerlerini bedeli ne olursa olsun korumaya devam edeceğiz.Atatürk ün kurduğu bu cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır.

CUMHURİYET DEĞİL AKP YIKILACAK!

19 Mayıs kurtuluşun, milli mücadelenin başladığı gündür

 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür

19 Mayıs yarınları aydınlatan,çağdaş,uygar bir yaşama yönlendiren tam bağımsızlığın öncüsü Mustafa kemal ATATÜRK ün doğum günüdür.

 

19 Mayısta atılan, BAĞIMSIZLIK, EGEMENLİK, KURTULUŞ ve ÖZGÜRLÜK YOLUNDAKİ İLK ADIM TÜRK ULUSUNA KUTLU OLSUN.

 CHP İL BAŞKANLIĞI, İP İL BAŞKANLIĞI, ADD NİĞDE ŞUBESİ BAŞKANLIĞI, ÇYDD NİĞDE ŞUBESİ BAŞKANLIĞI, EĞİTİM-İŞ NİĞDE ŞUBE BAŞKANLIĞI, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI NİĞDE TEMSİLİĞİ, EĞİTİM-SEN İL BAŞKANLIĞI, YARDIM SEVENLER DERNEĞİ NİĞDE ŞUBE BAŞKANLIĞI ADINA

 

                                        Sevgi ÖZBEK  
                                                         
                                                                              ADD Niğde Şube Başkanı



Editör: TE Bilişim