Niğde İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce verilen eğitimlerin ardından AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanan 44 kişiye kimlik kartları Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törenle teslim edildi.

Destek AFAD Gönüllüsü saha eğitimlerini başarı ile tamamlayan 44 AFAD Gönüllüsüne kimlik kartları Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can ve İl AFAD Müdürü Selami Kılıçel'in katılımıyla takdim edildi.

Av sezonu kapandı Av sezonu kapandı

Türkiye'de afet bölgesinde yer aldığı için sürekli afetlerin yaşandığını söyleyen Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak; “ Afetlerde devletin imkanlarının seferber edilmesinin yanı sıra AFAD gönüllülerinin de sağladığı desteklerin önem arz ettiğini belirtti.

Bilgilerini, saha deneyimlerini, gönüllülük esasına göre hiçbir maddi çıkar beklemeden destek olan gönüllülere teşekkür eden Mızrak, Niğde'de AFAD gönüllü sayısını bin 803'e çıkardıklarını anlatarak, "AFAD Başkanlığımızın da gönüllülük sistemine verdiği değer sonucunda sizlere kimlik kartlarınızı takdim edeceğiz. Sunduğunuz katkılardan dolayı sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can, afetlerin Türkiye'nin bir gerçeği olduğuna dikkati çekti. AFAD koordinasyonunda bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve AFAD gönüllüleriyle afetlere hazır bir Türkiye oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Can, gönüllerin aldığı misyonun çok önemli olduğunu vurguladı.

Son 2 yılda yaşanan deprem, sel felaketi ve orman yangınlarında 2 bin civarında AFAD gönüllüsünün görev aldığını belirten Mehmet Akif Can, "Bu çalışmalar esnasında profesyonel ekiplerimizin yanında vatandaşlarımızın o zor anlarında en büyük destekçisi sizler oldunuz. Bu anlamda bütün AFAD gönüllerine teşekkür ediyorum. 2022 yılında AFAD gönüllülük sistemini daha güzel bir yapı haline getirmek istiyoruz. Şu an 6 bin civarında destek AFAD gönüllümüz var, saha eğitimlerini alan gönüllerimiz. Temel AFAD gönüllüsü de 435 bin seviyelerine yaklaştı. Saha eğitimlerini alan sizler de 6 bin kişilik destek AFAD gönüllüsüne dahil olacaksınız. İnşallah bu sene Türkiye genelinde 20 bin daha destek AFAD gönüllüsü yetiştirmek istiyoruz. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerimizde nüfusun çok olduğu Kahramanmaraş ve diğer büyük şehirlerimizde daha fazla destek AFAD gönüllüsünü yetiştireceğiz."

Konuşmalarında ardından 44 AFAD gönüllüsüne kimlik kartları ve sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim