Öğrenim Kredisi için kart başvurusu yapacak Niğde Üniversitesi öğrencileri, dondurucu soğukta saatlerce Ziraat Bankası önünde kuyrukta bekledi.

Haber-Kamera: Selim GÖKEL


Gençlik Ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden 2013'te üniversiteye kayıt yaptırarak burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler, banka kartları için yapılacak başvuru için Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


Niğde Üniversitesi öğrencileri öğrenim kredisi için ATM’lerden paralarını çekecekleri bankamatik kartı için ilgili işlemleri yaptırabilmek için soğukta beklediler. Banka güvenlik görevlilerince 10’arlı gruplar halinde banka içine alınan öğrenciler dün ve bugün gün boyu soğukta kuyrukta beklediler.


Niğde’nin dondurucu soğuğunda sabah erken saatlerde Ziraat Bankası önünde bekleyen öğrenciler, kredi işlemini yaptırabilmek için yaklaşık 4-5 saat beklediklerini söylediler. 


Günümüzde en değerli şeyin zaman olduğunu belirten öğrenciler, öğrendiğimize göre bu banka 5 yılda iki kere yenilenmiş. Bankanın şeklinin yenilenmesi önemli değil, hizmet yapacak kafaların yenilenmesi gerekir. Banka onca masraftan sonra yenilenmiş olsa ne olur, bizim bu soğukta 5 saatimiz kuyrukta geçiyor, bu çağda artık böyle şeyler yaşamak istemiyoruz, herkesin olduğu gibi bizimde zamanımız çok değerli ” şeklinde ifadede bulundular.



Editör: TE Bilişim