Çelenk programının ardından salon programı ise Niğde Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda günün anlam ve önemine dair konuşan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Dünya üzerinde insanlığın gelişimine katkı sağlamış pek çok meslek vardır ve hepsi de elbette önemlidir. Ancak öğretmenlik mesleğini diğer tüm mesleklerden ayrı bir yere koymak gerekir” dedi.

“İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp kapatan bir medeniyetin mensupları bizler için öğretmenlik her şeyden önce kutsal bir meslektir”  diye sözlerine devam eden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Çünkü Öğretmenler bir milletin geçmişinin öğreticisi, geleceğin kurucusu olarak çok önemli bir misyonu icra etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün: "Toplumları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir" ve "Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız.” Sözleri bu gerçeği açıkça ifade etmektedir.

Bu nedenle geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini kuracak gerçek zaferi kazanacak çocuklarımız öğretmenlerimizin elinde yetişmektedir, o nedenle çocuklarımızla beraber aslında öğretmenlerimize geleceğimizi de emanet etmiş durumdayız.

Tam Bağımsız bir devlet olmak isteyen her ülke iki alanda daima hazırlıklı ve daima dinamik olmalıdır. Bunların biri askeri cephe biri de eğitim kurumlarıdır. Cephede mücadelesini düşmana karşı, eğitim kurumlarında ise mücadelesini cehalete karşı verecektir.

Görünen düşmanı cephede dize getiren bir millet, eğer sinsi düşman olan cehaletle savaşmayı ihmal ederse gün gelir cehalet o milletin sonunu getirir. Bunu çok iyi bilen Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, savaş biter bitmez ülkenin eğitim sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarını devam ettirme görevini de siz öğretmenlere bırakmıştır.

İşte bu nedenle, Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Unutmayalım ki Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna feda eder.

İşte bu özveri ve sorumluluk bilinci ile çalışan öğretmenlerimiz, Mustafalardan birini Kemal, Mehmetlerden birini Fatih yapacak kudrete sahiptir. Ecdadımızın sahip olduğu nice örneklerden aldığımız ders ile geleceğe emin adımlarla ilerlerken şanlı tarihimizin bize yüklediği sorumluluğu asla aklımızdan çıkarmamalıyız.

Yavrularımızı yetiştirirken öğretimin yanında daha ağırlıklı olarak değerlerimizin aşılanması, genç dimağların vatan, millet ve bayrak aşkı ile donatılması yeni tarihler yazmamızda olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Kuşkusuz Vatanımızın en ücra köşesinde her türlü fedakârlığı göstererek bu bilinçle görev yapan kıymetli öğretmenlerimiz, milletimizin kalbinde daima minnetle yer bulacaktır.

Devletimiz eğitime verdiği önemi yaptığı yatırımlar ile göstermektedir. Her geçen gün eğitim alt yapımızı daha modern hale getiriyor, okullarımızın ve eğitim materyallerimizin kalitesini her geçen gün artırıyoruz. Yavrularımıza çağın gereklerine uygun olarak en iyi olanakları sunma gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki kaliteli alt yapı ile milli ve manevi değerlere bağlı eğitim anlayışının birleşmesiyle ve öğretmenlerimizin gayreti ve çabasıyla bu topraklardan tarihe damga vuracak daha nice kahramanlar, beyinler çıkacaktır.

İnşallah Güneş misali, ışığını ve ısısını ne kadar cömertçe harcarsa harcasın verimliliğinden hiçbir şey kaybetmeyecek olan cefakâr ve fedakâr Öğretmenlerimiz sayesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetişecek bilgili ve bilinçli nesiller ile ülkemiz daha da gelişip kalkınacak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır” ifadelerine yer verdi.

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin ettiği programda, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verdiler.

Öğretmenlerden oluşan koronun türküler seslendirdiği program, halk oyunları ve oratoryo gösterisinin ardından son buldu.

Niğde Kültür Merkezinde düzenlenen programın ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri ve öğretmenler, Niğde Belediyesi tarafından öğretmenler adına oluşturdukları hatıra ormanında fidan diktiler.

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek düzenlenen etkinlik ve programların ardından Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin’in babası Emekli Öğretmen Mehmet Gültekin ile Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in annesi Rabia Özdemir ve yine Emekli Öğretmen Çiğdem Benli’yi evlerinde ziyaret ederek 24 Kasım Öğretmenler günün kutladı.

Editör: TE Bilişim