18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Niğde Şehitliğinde gerçekleşen programda Çanakkale Şehitleri için şiirler okundu.



Şehitlik  Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programa Niğde Valisi Âlim Barut’un yanı sıra Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay  Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde 23. dönem Milletvekili Mümin İnan, Vali Yardımcıları Haci İbrahim Türkoğlu ve Abdullah Uçgun, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl  Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Okulu Müdürü Mehmet Karaca, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler, polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Binbaşı Ferhat Kuran ve Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir yaptı.

Konuşmaların ardından Niğde Valisi Âlim Barut Şehitlikte bulunan Şeref Defterine şunları yazdı;

“Aziz Şehitlerimiz; 

Uğrunda can verdiğiniz, yurdu vatan yaptığınız, bize hür ve bağımsız devlet bıraktığınız bu topraklarda müsterih olunuz ve rahat uyuyunuz. Tüm Şehitlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm Gazilerimize ne kadar minnet duysak, şükranlarımızı sunsak azdır. Buna kelimeler yetmez, ifade etmek istediğimiz hislerimiz cümlelere sığmaz.

Birlik ve beraberlik içinde ebediyede bu millet ulaşacaktır. Kutsal emanetiniz nesilden nesile aktarılacaktır.

Her geçen günümüz bir öncekinden daha iyi olacaktır. Hep birlikte güven içinde çalışıp huzur ve refahı tüm yurt sathına yayma irade ve azmine sahibiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle ve bugün vesilesiyle; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun” dedi.

Vali Barut ve Protokol Üyeleri tarafından Şehitlik Mezarları  ziyaret edildi. Şehit ailelerinin de katıldığı ziyarette, askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Şehitlerin ruhuna Diyanet İşleri Görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim okundu.















































Editör: TE Bilişim