Niğdeli 14 engelli vatandaşımız dün, Niğde İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda bir günlüğüne de olsa, hayallerinde yaşattıkları vatan için asker olmanın gururunu yaşadılar.




 
Niğde İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda dün, engelli vatandaşlara yönelik anlamlı bir tören düzenlendi. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında fiziki durumlarından dolayı silâh altına alınmaları mümkün olmayan gönüllü 14 engelli vatandaşımız, yemin ederek, temsili olarak askerlik hizmetini yerine getirdiler.


10- 16 Mayıs günleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Niğde’de 14 engelli, bir günlük üniforma giyerek asker oldu.


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Askerlik Şube Başkanı Albay Kadir Okyay, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, kurum müdür ve amirlerinin yanı sıra engelli erlerinde katıldığı Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törenle askerler yemin etti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından başlayan Yemin töreni esnasında konuşan Jandarma Albay Ufuk Nayır, bir günlük askerlere seslenerek giydikleri üniforma ve ettikleri yeminle vatanı ömür boyu koruyacaklarını söyledi.

Anayasanın 72’nci maddesinde vatan hizmeti; “Her Türk’ün hakkı ve Ödevi olarak düzenlenmiştir diyen Nayır; Askerlik mükellefiyeti, asker- millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşımaktadır. 111 sayılı askerlik kanununda silâhaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu gün buradayız”  diye konuştu.

Törende engelli erler adına konuşan Adem Işık ise biz engeliler toplumun bir gerçeğiyiz. Bu gerçeği Türk Silahlı Kuvvetleri gördü ve yıllardır içimizde bir uhde olarak kalan bu kutsal görevi yapma fırsatını bizlere tanıdı.

Bu gün burada büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin onur ve heyecanını yaşamaktayız. Bir günlükte olsa böylesine kutsal bir vazifeyi yerine getirmenin bizleri ne denli duygulandırdığını kelimelerle tarif etmek mümkün olmayacaktır. Bizleri bu sevinci tattıran Niğde il Jandarma Komutanlığı’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından 14 engelli er, yemin ederek resmen asker oldular. Yapılan törenin ardından askerlere terhis belgelerini Niğde valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı j. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl takdim ederken Program düzenlenen kokteylle son buldu.













 


Editör: TE Bilişim