Ziraat Odası Başkanlığında düzenlenen törende İlimizde özlenen tablo yaşandı. Başkanlığa seçilen Veli Kenar tarafından eski Başkan Bayram Ali Özdemir’e yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verildi.

Niğde Ziraat Odası Başkanlığı görevine mazbatasını aldıktan sonra başlayan Veli Kenar, görev devir teslim töreninde; “Bayram Ali Özdemir Başkanımız yaklaşık 14 yıl gibi bir süre Ziraat Odamıza Başkanlık yaptı. Odamızı bir yerden bir yere getirdi” dedi.

Özdemir’in Böyle güzel bir mekânı Meslek Odalarına kazandırdığını söyleyen Kenar; “Odanın önceki durumun da biliyoruz, şimdiki durumunu da. Odamızı Bayram Başkanımızın bıraktığı yerden daha ileriye, daha güzele götürmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, konuşmasına devamla; “Bu süreçte Bayram başkanımızın bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve projeler vardı. Bu projelerle ilgili neler yapacağımızı kendisinin bilgilerinden faydalanarak yürüteceğiz” dedi.

Ziraat Odası eski Başkanı Özdemir’i Fahri Başkan olarak kabul ettiğini söyleyen Kenar; “Kendisini artık bizim Fahri Başkanımız olarak ben kabul ediyorum. Bayram Ali Özdemir Başkanımıza bugüne kadar yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

14 yıl Niğde Ziraat Odası Başkanlığı görevinde bulunduğunu söyleyen Bayram Ali Özdemir ise; “Biz seçimsiz olarak göreve gelmiştik. Yanlış yönetimden dolayı burası dağılmış ve Mahkemelik bir durum olmuştu. Bazı olaylar olmuş ve içinden çıkamaz hale gelmişler” dedi.

O zaman kendisinin Muhtar olduğu dönemde kendisine bu işi yürütürsün diye vesile olan büyüklerinin desteği ile Niğde Ziraat Odası Başkanlığı görevini üstlendiğini belirten Özdemir; “Biz de o zaman bu yükü alarak Niğde Ziraat Odasını iyi yerlere getireceğimize söz vermiştik. Biz Odamızı bu günlere getirdik. Bugün Odamızı alnım açık bir şekilde teslim ediyor ve ayrılıyorum” dedi.

Bu seçimde çok rahatladığını, çalışmaların yorgunluğunu bundan sonra dinlenerek atacağını ifade eden Bayram Ali Özdemir; “Niğde küçük bir il olduğu için mi bilmiyorum, sıkıntısı hiç bitmiyor. Tabii ben ilkokul mezunu olduğumdan bu çekişmelerin boyutlarını anlayamıyorum” diye konuştu.

Özdemir; “Biz siyaset yapmadan açıkça bildiğimiz söyledik. Biz öyle ziraat Odası başkanları gördük ki, kabak ile patatesi ayırt edemiyor, kabağa patates diyor. Benim tarlada öyle patates yetişti diyor, gösterdiğine bakıyorum kabak. Ben ne günler yaşadım, bu Oda başka Odalara benzemez. Bizim üyemiz beş-on tane koyunu olan ve geçimini buralardan sağlayan insanlar” dedi.

 “Kimi üyeler 15 TL aidat ödememek için sana hesap sorar, idare etmek zorundasın” diyen Özdemir; “14 yılın sorunu büyük yaptığımız çalışmalardan dolayı alnımız açık, Allah bizi kurtardı. Beni gelip kurtardınız, ben çok mutluyum. Ağzımızın tadı ile çekildik. Her zaman sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim