Niğde Belediyesi araç parkuruna asfalt yama aracını kazandırdı. Niğde Belediyesi Atölyesinde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan araç hakkında bilgi aldı.

 

Niğde Belediyesi garajında bulunan belediyeye ait bir adet damperli kamyon yaptırılan tadilatla Asfalt Yama Robotuna dönüştürdü. Belediyeden yapılan açıklamada, tadilatı yapılan aracın, 3 aracın işini yapabildiği ve daha önce 6 işçiyle yapılan bir çalışmada 3 işçi kullanılacağı bildirildi.

 

Teknolojik yeniliklere ve bu yeniliklerle elde edilecek tasarrufa büyük önem verdiklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Biz, en az maliyetle en çok hizmeti nasıl yaparız. Devletin kaynaklarını nasıl verimli kullanabiliriz, diye çırpınıyoruz. İşte bu gayeyle garajımızda bulunan bir aracı üzerinde tadilat yaptırarak, üç aracın yapabileceği işi yapacak duruma getirdik. Böylece belediye hizmetleri daha etkili ve daha kaliteli olarak sunulacak" dedi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  belediye olarak her türlü alanda hizmet vermeye devam ederek kendilerine inanan insanları mahcup etmeyeceklerini, bundan sonra da bu hizmetlerin artarak devam edeceğinin altını çizdi.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde halkına daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla araç parkını yenilemeye devam ettiklerini kaydetti.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Asfaltlarımız altyapı çalışmalarından dolayı kazılıyor. Bazen de doğal gaz ve kanalizasyon çalışmalarından dolayı asfaltlarımız kazımak ve yama yapmak zorunda kalıyoruz. İşte daha profesyonel yama yapabilmek için asfalt yaması aracı oluşturduk. Bu araç yama çalışmasını daha profesyonel olarak yapmak için hazırlanış bir araçtır. Daha hızlı, daha ekonomik, daha da profesyonel asfalt yaması yapmak için yapılmış bir çalışmadır. Niğde'mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Asfalt Yama Robotunun çalışmaya başladığı bilgisini veren yetkililer, bu araçla hem yakıt, hem asfalt malzemesi, hem de insan gücü olarak tasarruf sağlandığını,araç üzerinde bulunan kapalı sistemiyle sayesinde hava aşırı yağmurlu olmadığı müddetçe sıcak yama yapılabildiğini söylediler.

 

Editör: TE Bilişim