İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yaptığı '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından ülke genelinde olduğu gibi Niğde ve Bor’da  yaya geçitlerinde, yayalara öncelik için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Niğde ve Bor  Belediyesi ekipleri de yaya geçitlerinin sarı renkli şeritlerinden bazılarını kırmızı renge boyadı.

Kırmızıçizgi uygulamasının tanıtımı Dr. Sami Yağız Caddesinde Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mikail Aksungur, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “ İlimizde güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. İlimizde şuanda 80 ayrı noktada bu uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bilindiği  üzere 2019 yılı öncelik hayatın öncelik yayanın sloganıyla yaya öncelikli yıl ilan edilmişti. O yıl tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bazı faaliyetler gerçekleştirmiştik.  Bugünde yaya öncelik kırmızıçizgimizdir sloganıyla yeni bir etkinlik gerçekleştiriyoruz ve yeni bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanyadaki amacımız yine yaya önceliğine vurgu yapmak, bu konuda sürücülerimizi bilinçlendirmek ve toplumsal bir farkındalık oluşturmaktır.  Sürücülerden beklentilerimiz,  lütfen trafik ışığı ve polis olmayan yaya geçitlerinde yavaşlayıp önceliği yayaya versinler. Özelliklede okul yakınlarında ve okul önlerinde bulunan yaya geçitlerinde bu kurullara uysunlar ve öğrencilere öncelik versinler. İnşallah bu konuda duyarlılık gösterdikleri takdirde bu konuda oluşan kazalarında önüne geçmiş olacağız ve daha güvenli bir şehirde yaşamış olacağız” dedi.

Programa katılan polis ekipleri ise sürücülere bilgilendirici broşürler dağıttı.

BOR’DA KIRMIZI ÇİZGİLER ÇEKİLDİ

Bor İlçe Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Bor İlçe Emniyet Müdürü Erkan Mete’nin de katılımı ile yaya geçitleri boyandı, kırmızı çizgiler çekildi.

Editör: TE Bilişim