Ramazan Bayramı münasebeti  Niğde ve Bor İlçesinde protokol üyelerince  Bayramlaşma gerçekleştirildi. 


Ramazan Bayramının 1. günü  Bor Öğretmen Evinde protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Öğretmen evinde yapılan bayramlaşmaya ; Bor İlçe Kaymakamı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Emniyet Müdürü Levent Çivi, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, Bor Müftüsü Sebahattin Kesti, Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti yöneticileri, Oda temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, bazı muhtarlar, resmi kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

  

Çeşitli ikramın yapıldığı bayramlaşmada, protokol üyeleri davetlilerle sohbet ettiler. Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı  kısa bir konuşma yaparak bütün vatandaşlarımızın, orada bulunanların Ramazan Bayramını kutladı.

Öğretmen Evinde yapılan bayramlaşmanın ardından, Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bor Jandarma Komutanlığı, Bor Garnizon Komutanlığı, ziyaret edildi ve burada bulunan asker ve polislerle bayramlaşıldı. Daha sonra  Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi de ziyaret edilerek huzurevinde kalan yaşlı vatandaşlarımızlar da bayramlaşıldı.

Ak Parti , Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinde de bayramlaşma programları yapıldı.

 

Niğde’de Ramazan Bayramı Kutlamaları


Vali Alim Barut ve protokol üyeleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla bazı kurum ve kuruluşları ziyaret etti.

Barut ve beraberindekiler, ilk olarak Ceza İnfaz Kurumu Niğde Açık Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerle bayramlaştı.

Cezaevi bahçesindeki bayramlaşmada konuşan Barut, insanın her istediğini istediği şekilde yapmak ve istediği yerde olmak gibi lüksü bulunmadığına dikkati çekerek, "Kimimiz gurbete düşüyor, kimimiz böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu bizi hiçbir zaman ümitsizliğe sevk etmesin. Çünkü biz millet olarak büyük bir aileyiz. Bu ailenin fertleriyiz. Sizler bizim ailemizin birer fertlerisiniz" dedi.

Cezaevi ziyaretinin ardından Polis Evi'ne geçerek emniyet personeli ile bayramlaşan Barut, daha sonra Garnizon Komutanlığı'nda görev yapan askerlerin bayramını kutladı.

Barut, buradaki konuşmasında, "Gurbette bulunmanın hüznü olabilir. Ama bu aziz milletin çatısı altında, aziz devletin himayesindeyiz. Dolayısıyla gurbeti de diğer hüzünleri de unutturacak bir tesellimiz var. Bu duygularla tekrar bayramınızı kutluyor, hayırlısıyla gurbet günlerinizin bitip mutlu bir hayat süreceğiniz dönemlerin yakın olmasını diliyorum" diye konuştu.

Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara harçlık vererek onların bayramını kutlayan Veli Barut, Öğretmen Evi bahçesinde vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bayramlaştı.

Vali Barut'a Ak Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer  Selvi,  Chp Milletvekili Doğan Şafak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet MüdürüAli Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hasan Çınar, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, bazı daire müdürleri ve protokol üyeleri de eşlik etti.

Fotoğraflar : Yasin Bekiş

Editör: TE Bilişim