29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Niğde ve Bor İlçesinde  çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

NİĞDE'DE BAYRAM PROGRAMI

Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek: “Türk Milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak kurduğu Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümü olan bu günü, millet olarak hep birlikte büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz” dedi.

Vali Şimşek: “Şüphesiz ki, Ulu önder Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir ” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Kurtuluş Savaşı günlerinde “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Ulu Önderin Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi, kısa sürede Anadolu'nun her tarafını sarmış ve yine Onun “Ya İstiklal Ya Ölüm” direktifi doğrultusunda, yediden yetmişe top yekûn bir milletin katılımı ile Milli Mücadelemiz başlatılmıştır. Kurtuluş Savaşının kazanılmasından sonra, Gazi Mustafa Kemal’in kafasında, Genç Türk Devleti için tasarladığı yönetim şekli olan Cumhuriyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi 29 Ekim 1923 tarihinde kabul etmiş, böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti Çağdaş Devletler arasındaki uygarlık yarışına dahil olmuştur. Ülkemizin geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz.” demişti. Cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkabilmemiz ve onu yüceltmek için de öncelikle onun ne olduğunu çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Her şeyden önce Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyet halkın iradesinin tecellisidir, Cumhuriyet Demokrasidir, Cumhuriyet halkın egemenlik hakkını bizzat kendisinin kullandığı rejimin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. Bizi millet olarak bir arada tutan Cumhuriyetin temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Bununla birlikte, Cumhuriyet öyle bir yönetim şeklidir ki, bu yapı içerisinde hiç kimsenin ırkına, milliyetine, inancına, dinine, mezhebine bakılmaz; bu topraklar üzerinde yaşayan herkes, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak kabul edilir. Bize düşen görev ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti yine O’nun hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaştırmaktır. Bu yolda kat ettiğimiz mesafe azımsanamayacak düzeyde olmasına rağmen, şüphesiz ki hala yapmamız gereken çok şey vardır. Bu nedenle; azimle, yorulmadan, bıkmadan milletimizi onun gösterdiği bu hedefe ulaşmak için sürekli çalışmamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunu gösterileri sunuldu, Niğde Belediyesi mehter takımı konser verdi. Kutlamalar tören geçişiyle son buldu.

BOR İLÇESİNDEKİ PPOGRAM

Bor İlçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Bor Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk heykeline çelenk sunulmasının ardından bayram kutlamaları Bor 100. yıl stadyumunda devam etti. Kaymakam Bekir Sıtkı Dağ günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Bor Fen Lisesi öğrencileri şiir okudu. Çeşitli spor ve halk oyunları sunuldu. Bayram günü akşamı da Fener Alayı yapılacak. 


Niğde ve Bor ilçesindeki törenlere, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ağır Ceza Mahkesi Başkanı Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kaplan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Editör: TE Bilişim