Niğde İl Müftülüğünce Muhammedul-Emin Kız Kuran Kursu konferans salonunda düzenlenen “Cami, Şehir ve Medeniyet” temalı Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına Vali Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin kurum müdürleri, cami ve din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açılış konuşmasını İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın yaptığı programda, Cami, Şehir ve Medeniyet konulu slayt gösterisi sunuldu. Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek ise şehirlerin bir ruhu olduğuna ve o ruhun camiler ile anlam kazandığına vurgu yaparak “Camiler sadece fiziki bir mekan değil; tevhid, kulluk, kardeşlik gibi güzel değerler üzerinden yükselen bir medeniyetin de inşasıdır” dedi.

İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde camilerin olduğuna vurgu yapan Vali Şimşek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; 
İbadethanelerimiz olan camilerimiz, bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekandır. Camiler sadece fiziki bir mekân değil; tevhid, kulluk, kardeşlik gibi güzel değerler üzerinden yükselen bir medeniyetin de inşasıdır. Bu nedenledir ki; camiler inşa etmek, onlara sahip çıkmak ve camileri onarmak ve camileri imar etmek Müslümanların bir görevidir. Bu anlamda bizlere ve hayırsever vatandaşlarımıza bir takım görevler düşmektedir. Özellikle ilimizde memnuniyetle söyleyebilirim ki hayırsever kardeşlerimiz görevlerini tam manasıyla yerine getirmektedir. Kentimizin farklı bölgelerinde hayırseverlerimizin katkılarıyla yaptırılan camilerimiz yükselmektedir. Ben, bu vesileyle hayırsever vatandaşlarımıza göstermiş oldukları bu duyarlılıktan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; dinimizin en doğru bir şekilde öğrenilmesinde önemli rolü olan tüm cami ve din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını bir kez daha kutluyor, hepinize saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

BOR İLÇESİNDE DE KUTLAMALAR YAPILDI. 

Bor İlçe Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası (1-7 EKİM ) nı Sokullu Mehmet Paşa Cami-i çay bahçesinde bir program yaparak kutladı.
Programa Bor İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı DAĞ,Garnizon Komutanı İkm. Alb.Mustafa KAPLAN,Belediye Başkanı Sıtkı ERAT,İlçe Müftüsü Cafer KILINÇ Daire Amirleri,Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu-İstiklal Marşı Kur’an-Kerim tilaveti (Savaş GÜNEY Enes Efendi Cami-i) ile başlayan program,İlçe Müftüsü Cafer KILINÇ 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nın ‘’ Cami Şehir ve Medeniyet’’teması üzerine konuşmasıyla devam etti..

Hayırseverler Ali METE ,Cuma ARI ) Emekli Din Görevlileri (Abdurrahman ALTAN –Mevlid SEVİNÇ ),Yaptığı hizmetlerden dolayı başarılı personel Cengiz BİÇER, Fatih ÇINAR, Ömer ER,Yasemin CANAVAR' a başarı belgeleri ve plaketleri verildi.

 Misafirlere Aşüre ve çay ikramında bulunuldu ve dua ile sonlandırıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim