Niğde Valisi Alim Barut, merkeze alındı. Niğde Valiliğine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımsısı Necmettin Kılıç atandı.


Niğde Valisi Alim Barut'un 06 Ağustos 2013 tarihinde ilimizden ayrılacağı bilgisi edinildi. 



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Valiler Kararnamesi'nin ayrıntıları belli oldu. İşte görev yeri değişen valiler...


Cumhurbaşkanı Gül'den bayram öncesi sürpriz valiler kararnamesine onay... Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre Gül, hükümetin hazırladığı ve bayram öncesi sürpriz bir gelişme olarak görülen 22 kişilik Valiler Kararnamesi'ni onayladı.


Cumhurbaşkanı Gül, Yüksek Askeri Şura toplantıları nedeniyle yazlık çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul'daki Tarabya Köşkü'ndeki çalışmalarına ara vererek, Ankara'ya dönmüştü. Gül, bugün Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Gül, bu kararları onayladıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. Ancak Çankaya Köşkü'ne dönen Gül'ün masasına bayram öncesinde onay için sürpriz bir valiler kararnamesi gönderildiği öğrenildi. Bakanlar Kurulu kararı olarak gönderilen 22 kişilik Valiler Kararnamesi'ni Gül, bugün İstanbul'a hareketinden önce imzaladı. Kararnamede; İstanbul, Ankara ve İzmir valilerinin yer almadığı öğrenildi. Bazı illere yeni valiler atanırken, kararnameyle 8 vali de merkeze çekildi.


CERRAH MERKEZE ÇEKİLDİ


İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde popüler bir kamu yöneticisi olan Celalettin Cerrah, Osmaniye Valiliği'ne atanmıştı. Cerrah; İstanbul Emniyet Müdürü olarak İstanbul Valisi olduğu dönemde Muammer Güler ile birlikte çalışmıştı. Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, 2009 yılında İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın, Osmaniye'ye Vali olarak atanması konusunda, "Önemli bir terfi olarak değerlendiriyorum. İstanbul'daki çalışmalarının karşılığı anlamında onore edilmiştir kendisi" demişti. Güler'in, İçişleri Bakanı olarak hazırladığı ve daha sonra Bakanlar Kurulu Kararı'na dönüşen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından yarın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan müşterek kararnamede, Cerrah'ın merkeze çekilmesi dikkat çekti.


8 VALİ MERKEZE ÇEKİLDİ


Kararnameye göre; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Aydın Valisi Kerem Al, Giresun Valisi Dursun Ali şahin, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Niğde Valisi Alim Barut merkeze alınan isimler oldu.


VAN VALİSİ BURSA'YA ATANDI


Kararnamede yer alan diğer isimler arasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa'ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkâri'ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın'a, İskenderun Kaykamamı Ali İhsan Su Artvin'e, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye'ye, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde'ye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz Trabzon'a, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt'a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun'a vali olarak atandı.

Necmettin KILIÇ kimdir?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı   kararname  ile Niğde Valiliği'ne atanan Necmettin Kılıç kimdir?

Necmettin Kiliç, Sivas Devran Ilkokolu, 4 eylül Ortaokulu, Sivas Kongre Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde   ögrenim   gördü. 1982 yilinda fakülteden mezun olan Kiliç, 1993 yilinda avukatlik meslegine basladi. 


1984 yilinda Içisleri Bakanliginda Mülki Idare Amirligi
  görevine   baslayan Kiliç, sirasiyla;  Kirsehir   Çiçekdagi ve Kayseri Bünyan   Kaymakam   Vekilligi,   Arapkir  , Çüngüs, Hassa ve Birecik   Kaymakamligi   yapti.

Son olarak Karaman Vali Yardimcılığı 
  görevinde   iken 17   Agustos   depremini müteakiben  geçici görev   ile Kocaeli İli'ne atanan Necmettin Kiliç, 6 ay süreyle Kriz   Merkezi yönetiminde    görev   aldi. Kılıç, evli ve dört çocuk babasıdır.



4 Ağustos 2013 Tarih ve 28728 Sayılı Resmi Gazete'nin 6. sayfasında yer alan 2/8/2013 tarihli ve 2013/5197 Sayılı Kararnamenin Ek Listesi olan Valilerin yeni görev yerlerini gösteren liste...




Editör: TE Bilişim