Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi personeli ile birlikte Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesindeki baba evini ziyaret ederek yakınlarına başsağlığı diledi.



Niğde Üniversitesi Personeli Merkez Yerleşkeden konvoy halinde hareket ederek Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağına geçti.

Şehidin kardeşi Doğan Halisdemir ve Amcası Abdullah Halisdemir tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve eşi Hülya Görür ile Üniversite personeli, burada şehidin yakınlarına taziyelerini iletti. Ziyarette Niğde Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN ADI “ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ” OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi Senatosu tarafından Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kahramanlığını gelecek nesillere taşıyabilmek amacıyla, minnettarlığının nişanesi olarak Niğde Üniversitesi yerleşkesi içinde yer alan kongre merkezine “Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi” adının verildiğini belirtti.
15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milletinin bekasına yönelik yapılan hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kahramanlığının asla unutulmaması gerektiğini dile getiren Rektör Görür, senato kararının yer aldığı belgeyi Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Doğan Halisdemir’e takdim etti.

ŞEHİDİN MEZARINA GÜL VE KARANFİL BIRAKILARAK DUALAR EDİLDİ

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve üniversite personeli şehit ailesini ziyaret ederek taziyelerini ilettikten sonra belde mezarlığına geçerek Kahraman Şehidin mezarına çiçek bırakıp dualar etti. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, burada oluşturulan taziye defterine de duygu ve düşüncelerini yazdı. Rektör Görür, taziye defterine şunları yazdı;

FETÖ'nin ihanet girişiminde HAYATI PAHASINA darbeci komutanı alnından vuran Şehit Astsubay Ömer Halisdemir.
 
Uğursuz gecenin uğuru, ışıksız başlayan günün ışığı oldun. Türkiye’nin ve Türk Milletinin kaderini sen değiştirdin. Darbeci FETÖ hainlerinin sıktığı 30 kurşun seni öldürmedi, öldüremedi. Aksine, adını tarihe, adını Türkiye’nin hafızasına kazıdı, seni ölümsüzleştirdi. Sen artık yalnızca anne babanın değil, Türk Milletinin şehidi oldun.
Ey Vatan toprağını kanıyla yıkayan şehit Ömer. Senin son nefesin bile alçak, vatansız, insafsız darbeci şarlatanlara yetti. Şehadet şerbetini içerken milyonlarca kişinin yaşamasına vesile oldun. Bugün buradaysak ve sana gelebildiysek bunun nedeni sensin. Biliyor musun, senin ölümün ağlanacak değil, gururlanılacak bir şehadet oldu. 30 kahpe kurşun seni öldürebilir zanneden hainlere inat, seni bu Vatan, bu Millet kalbine öyle bir yazdı ki yüreği çarpan tek bir Türk kalana kadar sen orada yaşamaya devam edeceksin.
Her türlü özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz senin gibi pek çok kahramanımızın isimlerini ve anılarını yaşatmak, hikayelerini gelecek nesillere aktarmak, tarihe ışık tutmak, bu toprakları kanları ile Vatan yapan kahramanlarımıza en büyük borcumuzdur.
Sana veda etmeyeceğiz, çünkü sen hep Türk Milletinin kalbinde olacaksın. Sen Vatan için Hak’ka yürüdün, biz de bu Vatanı hainlere, alçaklara çiğnetmeyeceğiz. Kanınızla Vatan yaptığınız bu topraklarda yaşayan bu yüce Millet seni ve tüm şehitlerimizi hep şükranla ve minnetle anacak, asla unutmayacaktır.


Prof. Dr. Adnan GÖRÜR
REKTÖR
(Niğde Üniversitesi Adına)
(11.08.2016)
 
 
Editör: TE Bilişim