Akil İnsalar İçanadolu heyetinin son durağı Niğde Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Konferans salonu oldu. Burada Öğretim üyeleri ve öğrencilerle buluştular. Yoğun ilginin olduğu buluşmada akil heyetler protestolardan konuşamadılar. Çok sayıda soru ile karşı karşıya kalan heyet  soruları cevaplamaya çalışan Doğu Ergil’in cevaplayayım mı sorusu üzerine gerginlik başladı. Hepimiz şehit yakınıyız diyen Ergil’e tepki gittikçe büyüdü.

Bayrakla, TC ile Devletle problemleri olduğunu belirten konuşmacı bizi kimle barıştırmaya geldiniz? Düşmanımız kim diye sordu. PKK ‘nın bir terör örgütü olup olmadığı, TC ibaresinin kalkıp kalkmaması Anayasadan Türk adının çıkması, Türkiye Adı, Atatürk ve Anayasanın ilk üç maddesiyle ilgili hassasiyetlere vurgu yapıldı.

Bir öğretim görevlisi 'Akil’in yiyen ve yiyici anlamına geldiği Akıl ise akıllı insan demektir. Ben bu 63 kişinin kaçının akil kaçının akıl olduğunu sorarak, bu heyette neden şehit yakınının olmadığ'ına vurgu yaparak, “Siz hiç sadece Kürt olduğu için öldürülen biri gördünüz mü? Canı yanan, ağlayan, canı yanan, yetim kalan çocuklar biziz. Bu işi yapanların ve siyasi iradenin bununla yüzleşmesi lazım. Siz hiç şehit verdiniz mi? Şehit çocuklarının işe alınırken zorluklar çıkarılıyor. Şehitleri yüzü suyu hürmetine cenabı Allah Ahirette hesap soracaktır. İçimizi acıtıyorsunuz. Türk Devletine kastedenleri yok edin ondan sonra konuşalım” diye konuştu.


ÖCALAN'I GÜNAHIM KADAR SEVMEM


Bir öğrencide Akil insanlarının Kayseri’de İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadıkları için protesto ettiklerini söyledi.

Bir soru üzerine Taşgetiren “Abdullah Öcalan’ı günahım kadar sevmem, asla güvenmem ve sürecin onu aklayacak süreç olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Bir öğretim üyesinin Akil İnsanları savunması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Islıklarla ve yuhlamalarala konuşturulmayan öğretim üyesinin üzerine yürünmesi üzerine arbede yaşandı. Lazda, Çerkezde, Kürtte, Türkte biziz diyen öğrencilerin konuşmaları bitmeden Taşgetiren ve beraberindeki heyet salonu terk ettiler.

Salondan ayrılan karşıt görüşlü öğrenciler arasında da kampüste kısa süreli gerginlik yaşandı olaya özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Olaylar büyümeden öğrenciler dağıldı.

Editör: TE Bilişim