Niğde Üniversitesi’nde Atatürk Anıldı

Niğde Üniversitesi’nde  10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Gerçekleştirildi

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 75.Yıl Dönümünde Niğde Üniversitesi tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda bir panel düzenlendi.

 

“Atatürk’ü Anlamak” konulu panele Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Metin Yıldırım, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş, Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Jan.Kıd.Yzb.Uğur Narkuz, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencimiz katıldı.

 

Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu ve Doç. Dr. Yasemin Doğaner’in konuşmacı olarak katıldığı panelde ilk konuşmayı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz yaptı. Prof. Dr. Yılmaz “Atatürk’ün Dış Dünyada Algılanması” konusu üzerinde bilgiler verirken Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu “Atatürk’ün Dış Politikası” hakkında bilgiler verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dış politikasının hangi ilkeler çerçevesinde yürütüldüğünü anlatan Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün dış politikasının temelinin Milli Devlete ve bu kurulan Milli Devletin bağımsızlığına dayandığını anlattı. Ayrıca Doç. Dr. Anzerlioğlu, toprak bütünlüğü, bağımsızlık ve ülke savunmasının Mustafa Kemal için hassas konular olduğunu da belirtti. Panelin son konuşmasını “Atatürk’ün İnkılâpları ve Toplum” konulu konuşmasıyla gerçekleştiren Doç. Dr. Yasemin Doğaner, 1925 yılında kabul edilen Şapka Kanunu ve 1934 yılında kabul edilen Soyadı Kanunu hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Editör: TE Bilişim