Mardin'in Dargeçit ilçesinde Türk Telekom Şubesi önünde aracına binmek isterken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Uzman Çavuş Kenan Erdem, memleketi Niğde de  gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde Niğde Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Uzman Çavuş'un cenazesi,  ailesinin yaşadığı Selçuk Mahallesi Şehit Sedat Çelik Sokak Erdem Apartmanı'na götürüldü.  Burada bir süre bekletilen cenaze, ardından omuzlarda taşınarak törenin yapılacağı Dışarı Camii'ne getirildi.
 
Törene; Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, İsmail Göksel, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Mümin İnan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ethem Büyükışık, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, çevre ilçe, belde belediye başkanları, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri temsilciler  ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Niğde Dışarı Camiinde tören sırasında şehit uzman çavuş Kenan Erdem’in kısa öz geçmişi okundu ve dualar edildi.
Şehidin kendisi gibi asker olan abisi Yusuf ve kardeşi Ferhat uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, Babası Hüseyin Erdem metanetini korudu. Acılı anne Hatice Erdem ise oğlunun ölümüne neden olanlara lanet etti. Oğlunu öldürdüklerini zannedenlerin yanıldığını ifade eden acılı anne; “O köpeklere söyleyin. Kenan’ımı onlar öldürmedi. Kenan’ım şehit oldu. Kerbela şehitlerinin içinde oğlum. O sürüngenler sevinmesin. Onların insan kılığına bürünmüş sürüngenden farkları yok. Bende askerlerimin yanındayım. Onlara selam olsun. Benim oğlum cennetlik oldu” diyerek tepkisini gösterdi.
Şehidin eşi Yeşim Erdem ise gözyaşı dökerek kimseyi sevindirmeyeceğini belirterek; “Sığdıramadılar kendilerini bu ülkeye. Alacaklarmış her şeyi, hayır alamayacaksınız” dedi. Şehit Uzman Çavuş’un büyük kızı Elnur ise yaptığı konuşma ile herkese insanlık dersi verdi. Babasının ardından gözyaşı dökerek katillerini sevindirmeyeceğini ifade eden küçük kız, “Ayaktayız yıkılmayacağız. Benimde elim silah tutar ama ben insanım, insan” şeklinde konuştu.   

Şehidin ailesi uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, babası Hüseyin Erdem metanetini korudu.  Acılı anne Hatice Erdem ise oğlunun ölümüne neden olanlara lanet etti. Oğlunu öldürdüklerini zannedenlerin yanıldığını ifade eden acılı anne, "O köpeklere söyleyin. Kenan'ımı onlar öldürmedi. Kenan'ım şehit oldu. Kerbela şehitlerinin içinde oğlum. O sürüngenler sevinmesin. Onların insan kılığına bürünmüş sürüngenden farkları yok. Ben de askerlerimin yanındayım. Onlara selam olsun. Benim oğlum cennetlik oldu” dedi.


Şehidin eşi Yeşim Erdem ise, "Sığdıramadılar kendilerini bu ülkeye. Alacaklarmış her şeyi. Hayır alamayacaksınız" dedi. Şehit Uzman Çavuş'un büyük kızı Elanur, babasının ardından gözyaşı dökerek katillerini sevindirmeyeceğini söyledi. Elanur, "Yıkılmayacağız. Ben de silah tutup vurmayı bilirim ama ben insanım" şeklinde konuştu.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Şehit Uzman Çavuş Kenan Erdem'in tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Siren eşliğinde Cenaze Töreni!...
 
 Cenaze aracının şehitliğe gidene kadar sirenlerini çalması ile vatandaşların tekbir getirmesi bilinçli olarak önlendi. Bu durum vatandaşların gözünden kaçmadı ve tepkilerini dile getirdiler. Buna rağmen zaman zaman tekbir getirildi, hükümeti protesto eden sloganlar atıldı. Türkiye  Gençlik Birliği üyeleri bir grup genç “Mehmetçiğin Katili Amerika!” dovizleri açtı.
 
Derbent mevkiinde bulunan şehitliğe götürülen şehidin naaşı, okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törenden daha Fazla VİDEO Görüntüsü İçin Sayfanın dibine inin...

Video-Fotoğraf-Haber : Selim GÖKEL




Editör: TE Bilişim