Son günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İl Müdürlüğü yetkililerinin birlikte yaptığı inceleme ve denetimlerden Niğde OSB alnının akıyla çıktı.

 

Ekiplerin atıksu arıtma tesisi girişinden ve çıkış son rögarından rögar tortuları da karıştırılarak aldıkları numunelerin analiz sonuçları; OSB’lerin sağlamakla yükümlü olduğu Tablo-19 standartlarının çok çok altında çıkmıştır. Bu da Niğde OSB’nin arıtma tesisinin yeterliliğini, kalitesini ve sürekliliğini bir kez daha ispat etti.  

 

Analiz belgeleri aşağıda  yer almaktadır.

 

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş yaptığı açıklamada; 2013 Yılı yaz ayları atıksu ortalaması 1.800 m³/gün, kış ayları atıksu ortalaması 1.200 m³/gün olmasına rağmen; devam eden sanayi yatırımları ve 3 yıllık projeksiyon esas alınarak yapımına karar verilen AAT 2. ünitesinin ihalesi Mart ayında yapılmıştır. İhaleyi 1. ünitenin yüklenicisi ÇEVTAŞ A.Ş. çamur ve kurutma tesisi hariç 1.950.000 TL bedelle almıştır. Projeler Mayıs ayı içerisinde incelenmek ve onanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edilmiştir. Saha çalışmaları başlamıştır.

 

Bu yatırım için Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan 550.000 TL destek sağlanmıştır.

 

Atıksu arıtma tesisimizin 2. ünitesi de Türkiye’de 2014 yılında geçerli olan mevzuata göre zorunluluk olmamasına rağmen ileri azot – fosfor giderimli AB standartlarında olacak, maksimum enerji verimliliği sağlayacaktır.

 

Niğde OSB’nin çabalarından ve bu çabaların resmi ispatı olan analiz belgelerinden de görüldüğü gibi Niğde OSB çevreye duyarlılığını titizlikle devam ettirmekte, maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Akkaya Barajı’nı da kesinlikle kirletmemektedir.”dedi.

 

 






Editör: TE Bilişim