Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 87’inci yılı bugün Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlerle kutlanacak. Niğde’nin Onur Günü kutlama töreni bugün saat 11.00’da Valilik Makamı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk anıtına sunulacak. Kutlama töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yapacak. Saat 11.30’da Niğde Valiliği önünde Şeref Defteri imzalanacak.

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK'İN KUTLAMA MESAJI

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 87. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı yazılı mesaj da; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlimize teşriflerinin 87.yılını kutlamanın heyecan ve gururunu yaşamaktayız. Tarihinde hiç işgal görmemiş olan ilimiz, milli mücadele döneminde Ulukışla-Pozantı güzergâhında Fransızlara geçit vermemiş, askerlerimize erzak ve lojistik destek sağlayan, Niğde tümeni ve gönüllüler zorlu bir mücadele vererek düşmanın ilimize ayak basmasına engel olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli Zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan biriydi her zaman sevmişimdir” diyerek övgüyle bahsettiği Niğdelilerle buluştuğu 5 Şubat 1934, Niğde için büyük şeref ve onur günü olmuştur. Bugün bizlere düşen en önemli görev, atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı geçmişte olduğu gibi bugünde muhafaza ve müdafaa ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedeflerde ilerleyerek, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ GÜLTEKİN'DEN KUTLAMA MESAJI

Gültekin, “Niğde, milli zaferin kazanılmasında, en büyük dayanaklarımızdan biriydi”

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Niğde'ye gelişinin 87.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 5 Şubat, Niğde tarihi için önemli günlerden biri olduğunu vurgulayan Gültekin: “  Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilimize teşriflerinin 87. Yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyor, aynı zamanda işgal altında geçen o günkü zor koşulları, Anadolu ve Niğde halkının büyük bir özveri ile verdikleri vatan mücadelesini bir kez daha saygıyla yâd ediyoruz.” Dedi.

Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğini kuramaz diyen Milletvekili Gültekin: “ Bizler, işgal edilmiş topraklarda, büyük sıkıntılarla ve kıt imkânlarla; onuru ve namusuyla kurtuluş mücadelesi vermiş olan Anadolu halkının birer evladı olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Hepimizin bildiği gibi; Niğde’miz, o dönem herhangi bir işgale maruz kalmamıştır. Ancak Niğde halkı, Milli Mücadele’ye her yönden destek vermiş, Anadolu’nun kurtuluş mücadelesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; 5 Şubat’ta Niğde’mize teşrif etmiş, Niğde halkı o gün coşkulu bir kalabalıkla Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basmış, O’nu Niğde’de misafir etmekten onur ve gurur duymuştur. Bizlerde şanlı geçmişimizden aldığımız kuvvet ile bize emanet edilen vatanımızı canımız pahasına koruyarak gelecek nesillere bırakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile vatanı ve bayrağı için şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN EMRAH ÖZDEMİR'İN KUTLAMA MESAJI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 87.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özdemir mesajında şu ifadelere yer verdi; "Eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk’ün Bugün, ilimize teşriflerinin 87. Yıl dönümü. “Benim Niğde’ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1934’de ilimizi ziyaret etmişler, Niğdemizi şereflendirmişlerdir.  Büyük önderi gönüllerinde taşıyan, akıllarında yaşatan Niğdeliler için 5 Şubat; gururun taçlandığı bir tarihtir. Bugün Niğdelilerin, Ata'sına bağlılığını ve sevgisini kalbinde ve gönlünde yaşattığı, unutmadığı ve unutmayacağı bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Atatürk'ün Niğde’ye gelişinin 87. Yıldönümünü kutluyor ve bu önemli gün dolayısıyla, bize vatanımızı armağan eden, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN KUTLAMA MESAJI

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılının 5 Şubat tarihinde Niğde’ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin Niğde ve Niğdeliler için paha biçilemez bir değere sahip olduğunu söyledi.

Açıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür. Niğdelileri her zaman sevmişimdir” sözlerine de değinen İl Başkanı Uzun, “Kurucu Liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Niğdelilere verdiği o sözünü 1934 yılının Şubat ayının 5’inde gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün Niğde’yi de içine alan “Orta Anadolu Seyahati” 1 Şubatta başlamıştı. Böylece 5 Şubat 1934 Pazartesi günü saat 18.00 civarında Atatürk’ün içinde olduğu tren istasyona gelir. Bu ziyaretinde bazı ziyaretler de gerçekleştirir. Bu ziyaretin Niğde için ne kadar önemli olduğunu ne kadar değerli ve şerefli olduğunu 87 yıldır hiç eksiksiz kutlanan ve anılan bugünün varlığını sürdürmesi ile perçinlenmiştir. Öyle ki Niğde’de bir çok Kamu binasının adı 5 şubat isimleri ile donatılmıştır. Dünya üzerinde kolay kolay gelemeyecek önemli bir lider, devlet adamı siyasetçi, asker, başkomutan, başöğretmen gibi unvanları bulunan ve bunların hakkını verebilen başka bir lider yoktur. Bizlere bu yurdu bağımsız bir vatan haline getiren, 5 Şubat tarihinde bizleri onurlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını rahmet minnet ve saygı ile anarken, Niğde halkının da şeref gününü kutluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim