Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  “Haftanın Konuğu” programında önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında gazetecilerin ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Akdoğan, Niğde Televizyonunun uyduda olmayışını da değerlendirdi.

Televizyonun ayakta durmasının zorluluğundan söz eden Başkan Akdoğan , Niğde Televizyonunun hala uyduda olamayışını Niğde'nin kanayan bir yarası olarak değerlendirdi ve Niğde'nin tek yerel televizyonuna herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi...

Başkan Akdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada ;  ‘’ Niğde’nin her şeyine sahip çıkmak durumundayız tabi televizyonda dahil buna. Köyden kasabadan gelenler ya da ben oralara yaptığımız ziyaretlerde Niğde Televizyonunu izleyemediklerini söyleyen vatandaş durumdan şikayetçi.'' dedi.

Niğde televizyonunun uyduya çıkması konusunda vatandaşımızdan ciddi bir talep var diyen Başkan Faruk Akdoğan,televizyonun uyduya çıkartıldığı zaman mevcut giderlerinin üstüne  aylık 50 bin TL daha ilave etmesi gerektiğini ve bu kazancı sağlayamadığı zaman da uydu yayınında kalmasının mümkün olamayacağını ifade etti.

Başkan Faruk Akdoğan;  Bilindiği gibi televizyonlar diğer yazılı basın yayın organları gibi  ilan reklam parası alamıyor, verilen reklamlarla ayakta durmaya çalışıyor. Gazetelere göre işi daha zor.Dolayısı ile Niğde'nin tek kanalı olan Niğde Televizyonun uydu yayını yapamaması Niğde’nin aslında kanayan yaralarından bir tanesi.'' dedi.

Niğde Tv'nin karasal yayın yapıyor olması ve uyduda yer alamayışı ve bunu bizlerin hala çözememiş olması Niğdelilerin büyük bir sorunu diyen Başkan Akdoğan bu konudan başta Belediye Başkanı olarak ben olmak üzere herkes sorumlu diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim